Tasarruflu ampülden enerji almak

12 volt çıkış veren adaptörler varken neden böyle zor işlerle uğraşıyorsun?


en mantıklı cevaı siz vermişssiniz... :)
 
Önce teorik bilgi, azıcık teorik bilgin varsa (Meraklıysan olması gerekir!) uğraştığın işin ne kadar mantıksız ve boş olduğunu idrak etmeye başlarsın zamanını ve emeğini haybeye harcamazsın, faydalı işler için harcadığın vaktinden de o derece güzel sonuçlar çıkar.
 
arkadaşlar tasarruflu ampülden doğru akım alabilir miyiz. ayrıca tüp kısmına doğru akım mı giriyor alternatif akım mı? ve bu akım kaç volttur.

Böyle cin! fikirler nereden de aklınıza gelir bilmem ki? Bir defa bu tasarruflu ampüllerin çalışma yapısı biraz değil bayağı da karışıktır.310 volt dc. flamanı ısıtırken bir yandan da evirilmiş orta frekanslı ac akım ısınan flamandan tam bu sırada gecikmiş zamanlama ile geçer.Evirici transistörlerden biri arızalanınca flamanlar kırmızı yandığı anda sadece 310 volt dc direk geçer,ac akım üretilemediği için lamba yanamaz bu durumda.Yani yapısı bayağı karmaşıktır bunların.

Dc kaynağı direk veren güneş pilleri,şarjlı piller (Tam şarjdan sonra),kuru aküler,normal piller,adaptörler varken olmayacak kaynaklardan dc. elektriği almaya çalışmak, benzetmek de gerekirse crt tv'nin EHT trafosundan 24-30 kV YG almaya çalışmak kadar tehlikeli ve boşa harcanan bir zamandır.

Zamanınızı örneğin hobi (Amatör) elektronik veya hobi CNC tezgahı,hobi mikrodenetleyici devreler,pic programlama,vb. yararlı devrelerle uğraşmak üzere kafa yormanız çok daha hayırlıdır,benim görüşüme göre.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,558
Mesajlar
927,927
Kullanıcılar
452,177
Son üye
m-u-s-t-a-f-a

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst