tb6560 sorunu

Step Per Ayarlama Formülü

a) 1 Tur için adım sayısı: Step Motorun 1 turu tamamlamak için attığı adım.
1.8 derece motorlar için 360/1.8=200 (Genel olarak kullanılan step motor türü)
3.75 derece motorlar için 360/3.75=96

b) Hatve: Kullandığımız vidalarda 2 diş arası mesafe.

c) Kullanılan Microstep

Step Per değeri = ((a)/(b)) * (c)
Step Per değeri = (1 Tur için Motorumuzun adım sayısı / Hatve ) * (Microstep)

Step Per = (200 / 1.75) * (8) = 914,28571...

-Motorunuzun 1.8 derece olduğundan eminseniz;
-Vida hatvenizin 1.75 olduğundan eminseniz;
-Microstep ayarınızın 1/8 olduğundan eminseniz;
Yukarıdaki ayar geçerlidir. Eğer bu ayar ile farklı ölçüler çıkıyorsa yukardakilerden birinin hatalı olduğunu söyleyebiliriz. Microstep ayarlarınızı 1/1 e getirip Step Per değerini 114.285714 girerseniz sorunun nerde olduğu anlaşılır.

(Microstep jumper ayarlarınızı kontrol edin. Çoğu zaman jumper başlangıç yeri yada On Off pozisyonları karıştırılır.)

Kolay gelsin...
 
Öncelikle yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. benimde bir problemim var uzun süre üzerinde uğraşmama rağmen bir türlü aşamadım.
3 nema 23 motor(jk57hs82-3004), 24 volt 14 amper adaptör ve tb6560 3 eksen ve sürücülü kartla hobi olarak bir router yaptım. fakat mach3 ile motorlara hareket vermek istediğim zaman alttaki resimdeki gibi port 1 seçili iken motorlara klavyeden yön tuşları ile hareket verdiğimde çalışmıyor, kasılıyor kilitleniyor yada sıkışıyor,tuşa basmamla birlikte motorlarda bir cızırtı sesi de geliyor.

fakat alttaki resideki alanı seçtiğimde, Max NC-10 wave Drive bölümünü. buseferde motorlardan z eksenini kontrol eden hem ileri hem geri sorunsuz haraket ederken y ve x eksenleri sadece klavyeden ilgili yön tuşlarına bastığımda ileri haraket ediyor, geri yön tuşuna basmama rağmen yine ileri gidiyor motor hep + yönde ilerliyor. bir türlü bu problemi aşamadım.denemediğim yöntemkalmadı. yardıcı olursanız sevinirim. acaba kartan birşeylerimi yaktım.
 
breakout board dan gelen dir sinyal ucunu kontrol et
dir enb puls uçları önemli
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…