Tda 7294 amfi arızası

Merhaba arkadaşlar tda 7294 amfi devresi var kendim yaptım iki tane. Bunların Elektrik beslemesi tek trafodan besleniyor trafo gücü 150W 2x35 simetrik besleme. Ses girişleri stereo preamplifier den geliyor. Amfiler sorunsuz çalışıyordu fakat birinde zamanla sıkıntı olmaya başladı. Sesi arttirdigim zaman ses zırıltı yapıyor ve kendiliğinden kısılıyor. Diğerinde hiç bir sorun yok. Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar tda 7294 amfi devresi var kendim yaptım iki tane. Bunların Elektrik beslemesi tek trafodan besleniyor trafo gücü 150W 2x35 simetrik besleme. Ses girişleri stereo preamplifier den geliyor. Amfiler sorunsuz çalışıyordu fakat birinde zamanla sıkıntı olmaya başladı. Sesi arttirdigim zaman ses zırıltı yapıyor ve kendiliğinden kısılıyor. Diğerinde hiç bir sorun yok. Yardımcı olursanız sevinirim

ne kadar bir süre çalıştı bilemiyorum ama,sağlam çalışan kanalın beslemesini ayırıp çalıştırın,aynı sorun devam ediyorsa entegre muhtemelen bozulmuştur.yok eyer düzgün çalışıyorsa besleme trafosu yetmiyor demektir.datasheet'inde rms 70-100w yazıyor,yüke göre 200- 250w trafo kullanmanız gerekebilir.

Mesela sesi açtığım zaman ilk anda birşey yok ama yaklaşık 5 10 saniye sonra ses de cızırtı oluyor ve kendiliğinden kısılıyor sonra kendim sesi kısıp açtığım zaman düzeliyor tekrar sesi arttirdigim zaman aynı şey oluyor

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri