Merhabalar,
Benimda buna benzer bir problemim var, klima ara ara ses yapmaya başlamıştı ve bizde klima servisini aradık, adamlar geldiler baktılar eve gelen voltajı ölçtüler, 238V çıktı, ve sesin bu sebeple olduğunu ve voltajın yüksek olduğunu söylediler, evdeki diğer elektronik eşyalara da zarar verebileceğini söylediler. Tedaşı aramamızı ve voltajı düşürttürmemiz gerekiyormuş, tedaşı aradım arıza kaydı verdim aynı gün gelmişler bakmışlar, voltajı ölçmüşler ve gerçekten yüksek olduğunu söylemişler, fakat herhangi bir müdahalede bulunmamışlar, eve gelen elektrik kablosunu değiştirmemizi söylemişler, daha kalın bir kablo alın haber verin kabloyu değiştirelim demişler ama kabloyu değiştirincede sorunun düzeleceğine garanti vermemişler anladığım kadarıyla sadece bir tahmin bu, etrafımızdaki birkaç elektrikçiyle görüştüğümde kablo ile alakası olamayacağını falan söylediler, sanırım başından savmak için böyle birşey söylenmiş gibi geldi bana, 4x6 bir kablo ortalama 30 mt lazım 150 TL gibi bir masrafı var bunu boşuna vermek istemiyorum tabi sorun bundansa yapacak birşey yok mecbur değiştircez ama sizlerede danışmak istedim bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, gerçi konu baya eskide kalmış konuyu hortlatacağım ama bununla ilgili bu forumda bilgi bulabildim sadece tşkür ederim.