Pardus
Üye
Merhaba arkadaşlar.
Bu devreyi PLc de çok kolay yapmıştım ama otomatik kumanda şeklinde yapmak biraz zor oldu doğrusu.Çok fazla kontaktör kullanmak zorunda kaldım, pekde ekonomik bi devre olmadı sanırım Ama olabileceğini kendime ispatlamış oldum.
Çalışma prensibi:
Opsiyon 1 :
1.Star butonuna basıldığında kapı açılacak ve sınır anahtarına geldiğinde duracak.
2.Star butonuna tekrar basıldığında kapı kapacak ve sınır anahtarına geldiğinde duracak.
Opsiyon 2:
1.Star butonuna basıldığında kapı açılmaya başlayacak sınır anahtarına gelmeden tekrar butona basıldığında kapı duracak.
2.Star butonuna basıldığında kapı ters yönde hareket ederek kapanacak.
3.Kapı açık kende aynı işlem gerçekleşicek.
Ekdeki dosyayı EKTS programı ile çalıştırabilirsiniz.
Ekde pdf formatındaki dosyada daha net görebilirsiniz.
Bu devreyi PLc de çok kolay yapmıştım ama otomatik kumanda şeklinde yapmak biraz zor oldu doğrusu.Çok fazla kontaktör kullanmak zorunda kaldım, pekde ekonomik bi devre olmadı sanırım Ama olabileceğini kendime ispatlamış oldum.
Çalışma prensibi:
Opsiyon 1 :
1.Star butonuna basıldığında kapı açılacak ve sınır anahtarına geldiğinde duracak.
2.Star butonuna tekrar basıldığında kapı kapacak ve sınır anahtarına geldiğinde duracak.
Opsiyon 2:
1.Star butonuna basıldığında kapı açılmaya başlayacak sınır anahtarına gelmeden tekrar butona basıldığında kapı duracak.
2.Star butonuna basıldığında kapı ters yönde hareket ederek kapanacak.
3.Kapı açık kende aynı işlem gerçekleşicek.
Ekdeki dosyayı EKTS programı ile çalıştırabilirsiniz.
Ekde pdf formatındaki dosyada daha net görebilirsiniz.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: