sami bilen
Üye
arkadaslar gunler geçtıkçe atamalar çoğalıcak bence son yıllara baktıkçada böle oldugunu gözlemleyebilirsiniz..
aradaşlar benim bir sorum olucak. bizim sınıftan bir arkadaş ne zaman kpss ve atmalarla ilgili konuşsak sürekli geçen şu kadar atama oldu bu sene dahada artar. tefler kapandı meslek liselerininde önü açıldı artık kimse boş kalmaz kpss'ye giren kazanır diyor. kpss'den 75 alsan yeter diyor. sayı bile veriyor şu bölümden şu kadar soru yap şu bölümden çalış şu kadar yap yeter diyor. bence bu iş bu kadar basit değil yani. siz ne düşünüyorsunuz arkadaşalar. arkadaşın konuştukları acaba ne kadar tutarlı. bu arada ben 3. sınıf makine eğitimi (enerji öğretmenliği) okuyorum.
son atama temmuz 2011 de yapıldı ve 86 puanla Elektrik öğr liği kapattı bu dönemi.artık sözleşmeli öğretmen yok atananların hepsi kadrolu.mühendislik tamamlama ya da yüksek lisans tamamen tercih meselesi sn uğuruğur04. çünkü üniversite bittiğinde herkesin yaşam koşulları farklı oluyor.Hakeden tüm meslekçi arkadaşlarımın hakettiği yerlere en kısa sürede ulaşmasını canı yürekten dilerim.sıkıntı büyük ama meslekçi adam düşmeden kalkmasını bilmelidir.yardımın için çok teşekkür ederim. benim bildiğim kadarıla geçen yıl en son 83 gibi bir puanla atama yapmış. tabi bu atananlardan sadece 9 kişi kadrolu diğerleri ise sözleşmeli. sözleşmeliler daha dfazla. ama tabiiki sözleşmeli öğretmenlik yapmakta bir yere kadar yani. zaten biz yüksek lisans yada mühendislik tamamlama konusu açtığımızda da direk hiç boşuna paranızı zamanınınızı harcamayın direk kpss'ye çalışın atanın diyor. birde tefler kapandığı için artık daha çok öğretmen atayacklar diyor.
sn.ugurugur,şunu da belirtmek isterim okuyan arkadaşlarım için.öğretmenlik için kpss sınavına girecekseniz üniversite bitmeden tarih coğrafya,türkçe ve vatandaşlık derslerinden çok sağlam bir bilgi temeli ve test çözme yapısı oluşturun.okul bittiğinde dersaneye giderseniz bunlar zaman kaybı oluşturmasın size.şu an benim yaşadığım sorun bu ne yazık ki.bu arada ben 3. sınıf makine eğitimi (enerji öğretmenliği) okuyorum.