Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Eğitimi (Int. University of Sarajevo)

ders içeriklerinin çevirisine gerek yok. türkçe vermeniz yeterli. ayrıca orjinal transkrip varsa onunda çevirisine gerek yok. sadece diplomanızı veya geçici mezuniyet belgenizin ingilizce tercümesi yeterli...
 
merhaba arkadaşlar,başbakanlığa attığım mail aşağıdadır
Merhaba;

Sn RECEP TAYYİP ERDOĞAN a bizzat sunulmak üzere:

Aşağıda Teknik eğitim fakültesi mezunlarına verilen MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA hakkı aşikar iken,1992 yılından itibaren mezun olan 50.000 TEKNİK ÖĞRETMEN , yasadan "yerimiz yok,öğretim görevlimiz yok" vb mazeretlerle 17 YILDIR mühendisliK tamamlama eğitimi alamamıştır.Bu açık bir İNSAN HAKLARI İHLALİDİR. Eğitim hakkımız,kanun çok açık ve net iken ihlal edilmiştir.Sorumlu kurumlar olan,başta Milli eğitim bakanlığı,Yök ve Mezun olduğum (2002 Yılında teknik öğretmen ünvanıyla )Marmara Üniversitesi dir.Benim uluslarası ve hatta ulusal geçerliliği olmayan Teknik Öğretmen ünvanını alarak,çeşitli işlerde asgari ücretle çalıştırılmamdan sorumludurlar.Şikayet ediyorum Eşref ATAŞ 24/06/2009



3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun


Kanun Numarası :3795
Kabul Tarihi :29/4/1992
Yayımlandığı R.Gazete :Tarih :12.5.1992 Sayı :21226
Yayımlandığı Düstur :Tertip :5 Cilt :31 Sayfa:

Amaç

e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis",
Unvanı verilir.

Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.

Mühendislik Programlarının Düzenlenmesi
Madde 4.- Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

Mühendislik Programlarının Uygulanması
Madde 5.- Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu Kanunun yayımını izleyen ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur.

Yetki ve Sorumluluk
Madde 6.- Mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar.

Teknisyen, tekniker, yüksek tekniker ve teknik öğretmenlerin her meslek alanındaki yetki ve sorumluluklarına ait esas ve usuller; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun da görüşleri alınarak Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.


Geçici Madde 1.- Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce 3 üncü maddede belirtilen kurumlardan mezun olanlara da, aynı maddede öngörülen unvanlar verilir.

Madde 7.- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 8.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


Hocam eline ağzına sağlık...
 
"mexico" arkadaşı merhaba öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim kafamda bazı sorular var ana sanayiide çalııyorum msn adresim : ******@hotmail.com eklerseniz sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam arkadaşlar;

Forumdaki mesajları okudum benim genel bir sorum olacak; bu sene MÜTEF'ten kısmetse mezun olacağım Sarejova'ya kayıt yaptırmam için ÖSS SAY2'den (sistem değişti eş değeri ne acaba?) 185 almam yeterli olacak mı? Bir de sat sınavı dediğiniz okulda girilen muhafiyet sınavı tarzı bir sınav mı onu pek anlayamadım.. IELTS'i de araştıracağım yani amacım okula kayıt yaptırmak için genel olarak neleri aşmak lazım öğrenmek istiyorum? Şuan tahmin ettiğim şu; * TEF mezunu olmak, * ÖSS'den barajı aşmak, * Bir de İngilizceden muhaf olmak (isteğe bağlı) yanılıyor muyum acaba??
 
dostum aslında önceki sayfalarda nelerin gerkli olduğu yazılı ama ben bir daha yazıyım öss say2 185 puan ve üzeri veya sat sınavından 1000 puan ve üzeri alman gerek,ius proficiency(yeterlik) sınavında başarılı olman gerek(mecburi),tef mezunu olman gerek(tamamlama için) en önemli aşamalar bunlar.kolay gelsin
 
Tşekkür ederim.. Ayrıca IELTS'den de gerekli seviyede bir not almam gerekiyor sanırım İngilizce'den muhaf olmak için?
 
ya ius un proficiency sınavını geçersiniz yada toefl ielts gibi sınavlardan istenen belli puanları alırsınız, seçim sizin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,067
Mesajlar
922,968
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst