merhaba arkadaşlar,başbakanlığa attığım mail aşağıdadır
Merhaba;
Sn RECEP TAYYİP ERDOĞAN a bizzat sunulmak üzere:
Aşağıda Teknik eğitim fakültesi mezunlarına verilen MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA hakkı aşikar iken,1992 yılından itibaren mezun olan 50.000 TEKNİK ÖĞRETMEN , yasadan "yerimiz yok,öğretim görevlimiz yok" vb mazeretlerle 17 YILDIR mühendisliK tamamlama eğitimi alamamıştır.Bu açık bir İNSAN HAKLARI İHLALİDİR. Eğitim hakkımız,kanun çok açık ve net iken ihlal edilmiştir.Sorumlu kurumlar olan,başta Milli eğitim bakanlığı,Yök ve Mezun olduğum (2002 Yılında teknik öğretmen ünvanıyla )Marmara Üniversitesi dir.Benim uluslarası ve hatta ulusal geçerliliği olmayan Teknik Öğretmen ünvanını alarak,çeşitli işlerde asgari ücretle çalıştırılmamdan sorumludurlar.Şikayet ediyorum Eşref ATAŞ 24/06/2009
3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun
Kanun Numarası :3795
Kabul Tarihi :29/4/1992
Yayımlandığı R.Gazete :Tarih :12.5.1992 Sayı :21226
Yayımlandığı Düstur :Tertip :5 Cilt :31 Sayfa:
Amaç
e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis",
Unvanı verilir.
Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.
Mühendislik Programlarının Düzenlenmesi
Madde 4.- Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Mühendislik Programlarının Uygulanması
Madde 5.- Teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu Kanunun yayımını izleyen ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur.
Yetki ve Sorumluluk
Madde 6.- Mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar.
Teknisyen, tekniker, yüksek tekniker ve teknik öğretmenlerin her meslek alanındaki yetki ve sorumluluklarına ait esas ve usuller; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun da görüşleri alınarak Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.
Geçici Madde 1.- Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce 3 üncü maddede belirtilen kurumlardan mezun olanlara da, aynı maddede öngörülen unvanlar verilir.
Madde 7.- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 8.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.