Teknik öğretmen ne yapmalı

ferdikilic

Üye
Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar. Malum, bir öğrenci mezun olduğu zaman (özel olarak kendini geliştirmemişse) pratik yönden çok zayıftır. Öğretmen olarak öğreteceğimiz bir çok konu var karşımızda otomasyon, tesisat proje, ev aletleri.....
Öğretmen arkadaşlar kendini nasıl geliştiyorlar, teknolojik gelişmeleri nasıl takip ediyorlar, daha faydalı olabilmek için neler yapılmalı sizce.
 
-Autocad üzerine çalışıyorum. elektrik tesisatı çizimi falan 3 boyutlu çizimi de yavaş yavaş hallediyorum. Öğrencilere lisedeyken autocadi göstermek gerekiyor bence.

-Proteus'u hiç bilmiyordum. İsis'i hallettim gibi. Ares de büyük ölçüde tamam. Ama baskı devre uygulaması pek yapmadım. İnşallah onu da yapacam.

-Kayan yazı olayını araştırdım. Güzel bir devre de yaptım. Öğrenciler için güzel örnek oldu.

-siemens logo da plc uygulama yapabiliyorum. Eskiden bilmiyordum.

-şu sıralar php internet olayına fena sarmış durumdayım. Önümüzdeki günlerde cofaso yu öğrenmeyi düşünüyorum. Bir de otomasyon dergisinde scada örnekleri gördüm. Çok hoşuma gitti. Aklımda mutlaka öğrenmem gerektiğini düşünüyorum.

Bence öğrencilere daha çok yardımcı olabilmek için öncelikle yenilikleri bizim takip etmemiz gerekiyor. Sonra bunları öğrencilere aktarmak gerekiyor. Benim fikrim bu.

Not: Acaba üniversitede bize ne öğrettiler diye düşünmüyor da değilim. :confused:
 
Teknik öğretmen araştırmacı olmalı. Güncel gelişmeleri takip ederek, etrafındaki çalışanları veya okulda öğretmenlik yapıyorsa öğrencileri güncel donatılarla iş hayatına hazırlayacak.
 
Sadece bu sitede dolaşmak bile insanın ufkunu genişletiyor. PIC üzerine çalışmaya başladım. Elektronik üzerine yoğunlaşıyorum.
 
Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği Mezunuyum..

İlk olarak 2.sınıfta almış oldugumuz Turbo C++ ile başladı herşey ve bir sene sonra PIC ile tanıştım ve bazı ufak sayılan programlar yaptıktan sonra 4 .sınıfta okuyan arkadaşların yaptıklarını otomasyon ile ilgili projelerini görünce bu işi mutlaka yapıcam dedim kendi kendime ve başladım araştırmaya..toplam 3 kişiydik biz ve biraraya geldiğimizde konuştugumuz ve tartıştıgımız tek şey bu işi nasıl öğrenip projeler yapmaya başlayabiliriz olmuştu.

-PIC16F877 ile sıcaklık kontrol ve PC ile haberleşme uygulamaları geliştirdik.

-S7-200 ile Temel,Orta seviye ve İleri Programlama konularını öğrendik ve
sonunda Visual Basic ile haberleşeme uygulamaları geliştirdik.

-4.sınıfta bu işi herkeze sevdirebilmek adına gönüllü PLC eğitimleri vermeye başladık ve artık micro PLC ler konusuda çok yol almıştık.
-Bu arada 2 yıllık sürede AutoCAD kullanmayı ihmal etmedik
ve onuda öğrenmiş olduk.

-Okul bitince çalışma hayatımda Omron ve Mistubishi PLC ler ve Servo Kontrol uygulamaları geliştirdim.(Artık tek başımaydım ama bir türlü kendimi durduramıyordum:))..

-Fabrika ortamında proje gerçekleştiremiyordum ve gerçekten çok sıkıldım çünkü gelişim gösteremiyordum.Proje ve Taahhüt firmasında girdim.Orası benim için Otomasyon konusunda attıgım en büyük adımdı.18 ay süresince

-S7300/S7400,WinCC ve en önemlisi PCS7 alanlarında büyük uygulamaların içinde buldum kendimi ve öğrendim.Bu ana kadar olan kısımda çalıştıgım yerlerde sadece kendimi geliştirmek için çabalamıştım ve öyle olduda.Şimdi büyük bir firmada iyi bir maaşla Eğitim Sorumlusu olarak dünyanın çeşitli yerlerinde Step7,WinCC,PCS7 Eğitimleri vermekteyim...

Anlatmak istediğim kendinizi geliştirdiğiniz sürece mutlaka kapılar sonuna kadar açılır...Gelişim süresince sıkıntı çekeceksiniz aldıgınız para yetmiyecek ama işi öğrendiginizdede herşey daha farklı olacaktır.

Saygılarımla..
 
Merhaba arkadaşlar. Malum, bir öğrenci mezun olduğu zaman (özel olarak kendini geliştirmemişse) pratik yönden çok zayıftır. Öğretmen olarak öğreteceğimiz bir çok konu var karşımızda otomasyon, tesisat proje, ev aletleri.....
Öğretmen arkadaşlar kendini nasıl geliştiyorlar, teknolojik gelişmeleri nasıl takip ediyorlar, daha faydalı olabilmek için neler yapılmalı sizce.

Hocam bizim meslek hem keyifli hem de zor... Çünkü bir Matematik öğretmeni 20 yıl önce öğrendiği bir matematik teoremini kolaylıkla anlatabilir...
Ama bizim bunu yapma imkan ve lüksümüz yok...
Her an gelişen teknolojiyi takip edip servis etmemiz gerekir...

Siz ne yapıyorsunuz derseniz....
Doğrusu ben aynı zamanda bir esnaf gibi çalışıyorum... DÖSE vasıtası ile öğrencilerim ile Kompanzasyon panolarından ,RACK kabin bağlantılarına , Güvenlik sistemlerinden Ses sistemlerine kadar çok çeşitli işler yaparız...
Piyasaya göre cüzi bir miktar kazanmamıza rağmen , öğrencilerimiz içinde bir harçlık aynı zamanda "Zoraki bir piyasa Takibatı " da oluşuyor..

Ayrıca bölgemdeki okul yaptırmak isteyen hayırseverler beni bulur Proje ve tasarımlarını yapar ayrıca bir nevi kontrol ve takip işlemlerini de yaparım...
 
Son düzenleme:
slm ben gazi üniv elektrik öğrt okuyorum 2. sınıfım sizi de örnek almak istiyorum bundan sonra ne yapmam gerekli plc dalın da gelişmek istiyorum bana ne yapmamı önenirsiniz...şimdiden teşekkürler...
 
Okulmuzda İl Özel İdareis ile işbirliği yaparak meslek eğitimi kurslar düzenliyoruz. Böylece kendimizi de geliştirmeye zorlamış oluyoruz. Çünki kursiyerlerin oldukça güzel soruları oluyor ve bazı sorular bizi yeni teknolojiler konusunda araştırmaya zorluyor.
Kurslarımıza katılmak isteyen kursiyerler için
www.ucretsizkurs.tr.gg web sitesini ziyaret edebilirler.
 
ben 25 yıllık elektronik öğretmeniyim ve sürekli gelişen branşımda konulara yetişebilmek için artık yoruldum. bu yetmezmiş gibi son meb in alan dal uygulamaları ile çok yabancı gelen yeni konularda sorunlarımı artırdı. derste sadece modülleri data show dan okuyarak ders anlatıyorum. bunu sadece ben yapmıyorum meslektaşlarımın çoğunun öyle olduğunu biliyorum. bu konuda hizmetiçi eğitim daire başkanlığını suçluyorum. öğretmenlerini hazırlamadan müfredatı istedikleri gibi değiştireceklerini sanan yöneticilerini suçluyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,065
Mesajlar
932,702
Kullanıcılar
453,050
Son üye
alperen343

Yeni konular

Geri
Üst