TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İÇİN YÖK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
Yüksek Öğretim Kurulu, Prof. Dr. Derviş GÜNAY başkanlığında uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü Teknoloji Fakültesi modelini komisyonda görüşerek, modelin yürürlüğe girmesi için gerekli raporun yasal çalışmaları yapmak üzere M.E.B.’a göndermek üzere karar aldı.
Uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden, gerek mevcut Teknik Eğitim Fakültelerini, gerekse sanayide istihdam ve ünvan sorununu yaşayan Teknik Eğitim Fakültesi mezunu vasıfsız onbinlerce mezunu yakından ilgilendiren sorunun çözümü için YÖK 22.12.2008 Pazartesi günü tarihi bir açılım gösterdi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre; YÖK’ün değişim önerisi ile kuruluş misyonuna uzunca bir süredir hizmet edemeyen, mevcut Teknik Eğitim Fakültelerinin kapatılarak, Uygulama Mühendisi ünvanlı Teknoloji Fakültesine dönüştürmeleri için beklenen adım atılmıştır. İlave olarak alınan kararla sınavsız geçiş ile büyük bir kargaşa yaşayan Meslek Yüksek Okullarının 6 yarıyıl uygulama ağırlıklı eğitim veren ve ihtiyaca odaklı birer eğitim kurumları haline dönüştürülmeleri sağlanmaktadır.
BUNDAN SONRA NE OLACAK
Süreç M.E.B. ve hükümetin yönetimine geçmiştir. Geçmiş süreçte, gerek Milli Eğitim Bakanının konuya müspet yaklaşımı mesleki ve teknik eğitim kamuoyu tarafından bilinmektedir. Değişim ihtiyacının paydaşları tarafından sürecin herhangi bir sekteye uğramadan yönetileceği kanaati tamdır.
Teknik Eğitim Vakfı olarak, süreç yönetimi değişik kademelerde yetkili ve etkili mensuplarımız tarafından masaya yatırılmış, 22.11.2008 tarihli istişare toplantısında değerlendirilmiştir. İstişare toplantısı metni, süreç yönetimi ve bildirisi 23.12.2008 tarihinde
TEKEV - TEKNİK ÖĞRETMENİN AÇILIŞ SAYFASI adresinde yayınlanacaktır. Bu süreçte kamuoyumuzun sitemizi takip ederek herhangi bir yanlış eylem ve tavıra girmemeleri üzerinde özellikle durulmuştur.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İÇİN YÖK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI