Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Bu arada farzedelim kesinlik kasandi bu olay, enson 1999 yilinda ogretmen alimi yapildi, 2000 mezunlarinin %5 i ogretmen olabildi. 9 yildir ogretmen alimi yok, ve 9 yilda 14 TEF ten yaklasik 30.000 kisi mezun oldu, yani piyasada 30.000 vasfinin ne oldugu belli olmayan teknik egitim mezunu var, bu kadar insana nasil bir tamamlama programi acilabilir hic dusundunuzmu?
 
Sayın mrseko mutlaka uzaktan eğitim veya e-eğitim denen birşey duymuşsunuzdur. Bu sistem ile bu gün Sakarya üniversitesinde (Bilgidayar müh. , Endüstri Müh. v.b) ve Gazi Üniv. Lisans ve Yüksak Lisans eğitimleri verilmekte yani öğrenci sayısı için bir sınırlama yok bence uzaktan eğitim sistemi ile bu tamamlama programı açılabilir.
 
Arkadaşlar,
Bu günkü toplantıdan bir sonuç çıktımı, haberi olan varmı?
 
YÖK, rektör adaylarıyla görüşüyor

ANKARA (A.A)
YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi'nin rektör adaylarıyla görüşüyor. Genel Kurul, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı.


Genel Kurul, "Tanışmak" amacıyla YÖK'e davet edilen, İstanbul Üniversitesi'nin rektör adayları ile görüşmelerine başladı. Genel Kurul toplantısına sırasıyla, Prof. Dr. Ali Akyüz (483 oy), Prof.Dr. Melih Boydak (365 oy), Prof. Dr. Faruk Erzengin (250 oy), Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu (181 oy), Prof. Dr. Yunus Söylet (467 oy) ve Prof. Dr. Kenan Ulualp (46 oy) alınıyor.




İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirilen seçimler sonucunda en çok oyalan ilk 6 aday arasından 328 oy alan Prof. Dr. Ahad Andican adaylıktan istifa etmişti. Bunun üzerine 91 oy alan 7. sıradaki Prof. Dr. Mustafa Keçer listeye eklenmiş, ancak bu aday da istifasını bildirmişti. Seçimde 81 oy alan Prof. Dr.Gülçin Bermek de adının listeye konulmasını istememişti. Bunun üzerine 6 kişilik listeye üniversitedeki seçimde 46 oy alan Prof. Dr. Kenan Ulualp'in ismi eklenmişti. Mevzuata göre üniversitede öğretim üyeleri arasında gerçekleştirilen seçimde en fazla oy alan 6 isim YÖK'e bildiriliyor.


6 aday arasında istifa eden olması durumunda listeye kalan adaylar arasından en fazla oy alan sırasıyla ekleniyor. YÖK, bildirilen 6 aday arasından 3'ünü seçerek, rektör ataması için Cumhurbaşkanı'na sunuyor.

22.12.2008
 
sanırım teknik eğitimi gündeme almamışlar arkadaşın yazdığına göre.bilen bir arkadaş konuyu özetlerse sevinirim kafam karıştı bu iş olacakmı olacaksa mezun yada mezun olacak öğrencinin durumu ne olacak karar çıkarsa bu kararı mühendisler odası durdurabilir mi (geçmişte bu tip olaylar yaşanmış da) bir dahaki toplantı ne zaman

saygılarımla
 
Bugünkü toplantıda teknik egitim fakültelerinin durumu ve İ.Ü rektör adaylarının durumu görüşülecek ama medya daha cok rektör adaylarıyla ilgilendiği için genelde o haber yazıyo ama bugün teflerle ilgili bir kararın cıkmasını bekliyoruz inşallah hayırlı bir haber cıkar.
 
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İÇİN YÖK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
Yüksek Öğretim Kurulu, Prof. Dr. Derviş GÜNAY başkanlığında uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü Teknoloji Fakültesi modelini komisyonda görüşerek, modelin yürürlüğe girmesi için gerekli raporun yasal çalışmaları yapmak üzere M.E.B.’a göndermek üzere karar aldı.

Uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden, gerek mevcut Teknik Eğitim Fakültelerini, gerekse sanayide istihdam ve ünvan sorununu yaşayan Teknik Eğitim Fakültesi mezunu vasıfsız onbinlerce mezunu yakından ilgilendiren sorunun çözümü için YÖK 22.12.2008 Pazartesi günü tarihi bir açılım gösterdi.


Yetkililerden alınan bilgiye göre; YÖK’ün değişim önerisi ile kuruluş misyonuna uzunca bir süredir hizmet edemeyen, mevcut Teknik Eğitim Fakültelerinin kapatılarak, Uygulama Mühendisi ünvanlı Teknoloji Fakültesine dönüştürmeleri için beklenen adım atılmıştır. İlave olarak alınan kararla sınavsız geçiş ile büyük bir kargaşa yaşayan Meslek Yüksek Okullarının 6 yarıyıl uygulama ağırlıklı eğitim veren ve ihtiyaca odaklı birer eğitim kurumları haline dönüştürülmeleri sağlanmaktadır.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Süreç M.E.B. ve hükümetin yönetimine geçmiştir. Geçmiş süreçte, gerek Milli Eğitim Bakanının konuya müspet yaklaşımı mesleki ve teknik eğitim kamuoyu tarafından bilinmektedir. Değişim ihtiyacının paydaşları tarafından sürecin herhangi bir sekteye uğramadan yönetileceği kanaati tamdır.

Teknik Eğitim Vakfı olarak, süreç yönetimi değişik kademelerde yetkili ve etkili mensuplarımız tarafından masaya yatırılmış, 22.11.2008 tarihli istişare toplantısında değerlendirilmiştir. İstişare toplantısı metni, süreç yönetimi ve bildirisi 23.12.2008 tarihinde TEKEV - TEKNİK ÖĞRETMENİN AÇILIŞ SAYFASI adresinde yayınlanacaktır. Bu süreçte kamuoyumuzun sitemizi takip ederek herhangi bir yanlış eylem ve tavıra girmemeleri üzerinde özellikle durulmuştur.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İÇİN YÖK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
 
Son düzenleme:
sevindirici bi haber, ayrıntıların netleşmesi için beklememiz gerekecek. ntv deki haberde önümüzdeki yıl uygulamaya konulması için mart ayına kadar yasalaşması gerekli yazıyordu. mart ayına kadar bekleyelim bakalım...
 
Yökten direk bilgi alsak bilgi edinme yada telefon yoluyla daha iyi olur bence. elimizde sadece tekevin açıklaması var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,800
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst