Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

gerçekten duygularımıza tercüman oldun volkan hocam sordun soruya yıllardan beri cevap arıyorlar bu şuna benziyor aslında minareyi çalan hırsız önceden kılıfını hazırlarmış yalnız bunlar kılıfı bile hazırlamadan bizi dımdızlak ortada bıraktılar baktılar şimdi çıplak bir şekilde göze batıyoruz ya bizi ortadan kaldıracaklar yada bir kılıf bulacaklar hadi hayırlısı
 
volkan hocam aslında yasadıklarınız durumu cok iyi acıklamış inşallah yazınızı okurlada onlarında bu durumdan haberi olur ve gerekli calışmaları yaparlar hayırlsı artık.
 
TEKNİK EĞİTİM VAKFI YÖNETİCİLERİ MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ’NÜ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Dr. Necmettin YALÇIN’ı, 29.01.2009 Perşembe günü Teknik Eğitim Vakfı Genel Merkez Yöneticileri; Mesleki Teknik Eğitimin bugünkü durumu üzerine görüş alışverişinde bulunmak, TEKEV mensuplarının beklentilerini aktarmak, iyi niyet dileklerini iletmek üzere makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyareti, Genel Başkan Mustafa AKSOY, Genel Başkan Yardımcısı Özkan AVCI, Genel Sekreter Göklap AKDOĞAN ve Genel Muhasip Raşit HİÇYILMAZ’dan oluşan bir heyet gerçekleştirdi. Görüşmede MEB Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet ORMAN’da bulundu.

Teknoloji Fakültesi

Genel Başkan Mustafa AKSOY, Mesleki Teknik Eğitim’in bugünkü durumu ve Teknik Eğitim Vakfının bu meselelere bakışını aktardı. Özellikle Teknik Eğitim Fakültelerinin Kapatılarak Teknoloji Fakültesine dönüştürülmesi sürecinde Bakanlığın, kamuoyunun beklentilerine cevap verecek nitelikte katkı sunmasının gerekliliğini vurguladı. AKSOY, “Bu gün gelinen süreçte, Mesleki Eğitimde en büyük sorunumuz mezunlarımızın istihdamıdır. İstihdamı sağlayacak en önemli unsur, mezunlarımızın üretim hattında tanımlı ve imza yetkisinin olduğunu tanımlayan, AB yeterlilik çerçevesinde akredite edilebilen bir unvana sahip olmalarıdır. Bu sebeple Teknoloji Fakültesi ve çıktılarının ‘Uygulama Mühendisi’ olarak tanımlanmasıdır” dedi.
Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, önceki Genel Müdürlük yaptığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü döneminde YÖK nezdinde bu konularla ilgili toplantılara katıldığını, konuya aşina olduğunu kaydetti. YALÇIN, ”Teknoloji Fakültesi ile ilgili gelişmeleri Sayın Bakanımız’da yakından takip etmektedir. Bu meseleye olumlu yaklaşmaktadır” dedi. YALÇIN, Mesleki ve Teknik Liselerinin mevcut durumunun iyileştirilmesi hakkında yapılanların sonuç verdiğini belirterek, “Bakanlık olarak hedefimiz, Mesleki Eğitimi ülke sathında %42’ye ulaştırmaktır. Yurt içi gezilerimizde, Mesleki Eğitime yönelim ve son yıllarda bariz bir artış görmekteyiz” dedi.

Katsayı Uygulaması ve Teknik Öğretmen Atamalar

Genel Başkan AKSOY, YÖK nezdinde katsayı engelinin kaldırılmasına yönelik çalışmaları takdirle karşıladıklarını, Mesleki Eğitimdeki sıçramanın katsayı engelini ortadan kaldırılınca daha büyük bir ivme kazanacağını belirtti. AKSOY, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde Mesleki Eğitim birimlerine Şube Müdürü olarak atanacakların Mesleki Eğitim kökenli Eğitimcilerin olmasına dikkat edilmesi gerekliğini geçmiş süreçteki uygulamalarla aktardı.

Genel Müdür YALÇIN, Mesleki Eğitim birimlerine atanacak yöneticilerin Mesleki Eğitimden gelmelerinin önemli olduğunu, bu husussun yapılacak çalışmalarda dikkat edileceğini, bu yaklaşımın Milli Eğitim Bakanı’na aktarılacağını kaydetti.

TEKEV Genel Başkanı Yardımcısı Özkan AVCI, Teknik Eğitim Fakültesi Mezunu, şuanda öğretmen ataması için bekleyen Teknik Öğretmenleri önümüzdeki süreçte atamalarının yapılıp, yapılmayacağını ve bu konu ile ilgili çalışmaların Teknik Öğretmen kamuoyu tarafından merak edildiğini belirti.

Genel Müdür, çalışmalarının devam ettiğini, Mesleki Eğitime yönelen öğrencilerin sayısının artığını, norm kadro sayısının buna bağlı olarak arttığını, dolayısıyla önümüzdeki süreçte geçmişe göre daha fazla Teknik Öğretmen ataması yapılabileceğini kaydederek, çalışmaların sonuçlanması halinde duyuruya çıkacaklarını belirti.

link:

Teknoloji fakültesi ile ilgili güncel haberler ve bilgiler | Facebook

TEKNİK EĞİTİM VAKFI YÖNETİCİLERİ MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ?NÜ ZİYARET ETTİ
 
Arkadaşlar,
Bakanımızında bu konuya olumlu yaklaşması gelecek için umut verici bir gelişmedir. Ama önemli olan Meclisten geçmesidir, umarım en kısa sürede Meclise bu konu gelir ve bizler için en hayırlı olacak şekilde kanunlaşır.
 
Merhabalar...
En son duyumlara göre Teknoloji fakülteleri ile ilgili tasarı 'yök genel kurulundan daha çıkmamış. Tef mezunlarının ünvan sorununu yökün çözmesi gerekiyormuş. Daha önce çeşitli fakülte mezunlarına direkt mühendis ünvanı verilmiş. fakat mezun öğrenci sayısı bakımından sıkıntılar varmış. Yani şimdiye kadar ünvansız mezun ettikleri binlerce öğrenciye nasıl ünvan verileceği yökün çıkaracağı yeni bir yönetmelik ve kanuna bağlı.

 
koray hocanının dediği gibi gün doğmadan neler doğar olumlu düşünmekten başka çıkar yol yok. geçmişte nasıl bazı meslek gruplarını öğretmen yaptılarsa bizide mühendis yapacaklardır
 
Arkadaşlar,
bu ünvanı alabilmek için belli bir süre uygulama yapılması şartı konulacak ve bu uygulamayı tamamlayan her tef mezununa Teknoloji Mühendisi ünvanı verilecek. Böylelikle herkes ilk anda Teknoloji Mühendisi olamıyacak hemde adına uygun olarak belli bir süre uygulama yapan kişi hakkı olan ünvanı alacak.
 

Slm herkese, celebig33 arkadaşım güzel hoş diyosun buda bi cözüm önerisidir de bu senin kendi çözüm düşüncenmi yoksa ciddi kaynaklardan böyle bir duyummu aldın, kesin sanki sonuç açıklanmış gibi konuşuyorsun, diyelimki bu uygulama yapılacak, o zaman nasıl olacak? nerde yapılacak? kimler bu uygulamayı denetliyecek? Şuanda tefde okuyan öğrencilerin durumu ne olacak? vb.. bi çok soru kafama takıldı.. Bizim için bi çıkış yolu üretsinlerde ne gerekiyorsa yaparız. Şuan 4 gözle ne olacağını bekliyorum, umarım bi hüsrana ugramayız.. Biliosun bu zamana kadarda bi çıkış yolu varmış, ODTÜ'den belli bi yönetimin (profesörlerin) hazırladığı sözlü ve yazılı sınavlardan sonra onların insiyatifine göre... Bu uygulamayıda bu düşüncedeki şahıslar denetlemez umarım... Belki tam anlayamadım ne dediğini, bu yüzden yanlış yorumluyor olabilirim. Fakat benim düşüncem; artık tek. mühendisliği hakkını kazanmak bir grup insanın insiyatifine bırakılmamalı, zaten aldıgımız eğitimin kalitesini kabul edip böyle bir uygulama getiriyorlar, o zaman bizimde bunu hak ettiğimizi kabul etmeliler. Yada senin dediğin uygulama gelse bile bunu denetliyecek insanlardada biraz vicdan olmalı.. Artık kimsenin hakkı kalmamalı.. Hayırlısı diyelim..

--------------------------------------------------------------------------
Kendi kapasitenin farkında olduğun sürece, engeller önünde yıkılır...
 
Son düzenleme:

Ünvan ve yetkiyi birbirine karıştırmamak lazım.

Mühendis unvanı verilmesi sorun teşkil etmez. Mesele imza yetkisi.

Bu düzenleme ile birlikte bütün mühendisliklerin imza yetkilerini yeniden düzenlerlerse daha güzel olur.

Mühendis olarak mezun olduktan sonra belli bir süre çalışma şartı ve sertifikasyondan sonra tam yetkili(profesyonel) mühendis olmalıdır.

Yeni mezun genç bir mühendis her istediği projeye imza atarsa olmaz.

Şu anda TEF mezunarının imza yetkisi komik denecek kadar küçük bir seviyededir. Aslında sıkıntı isimlendirmeden değil de bu yetkinin çok çok az olmasından gelmektedir. bize verilecek mühendis ünvanı ie bu engellerin kalkacağını ümit etmekteyiz.
 
Fumay umarım halen okuyan ve mezun öğrenciler için ünvan konusundaki bu belirsizlik en kısa zamanda sona erir.. 1 ay geçti, bazı çalışmalar var ama hala daha endişeliyim.. Hayırlısıyla sonucun biran önce cıkmasını bekliyorum.. Sonuç bizim lehimize olacakmı sizce, gelişmeler ne yönde?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…