TEKNİK EĞİTİM VAKFI YÖNETİCİLERİ MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Dr. Necmettin YALÇIN’ı, 29.01.2009 Perşembe günü Teknik Eğitim Vakfı Genel Merkez Yöneticileri; Mesleki Teknik Eğitimin bugünkü durumu üzerine görüş alışverişinde bulunmak, TEKEV mensuplarının beklentilerini aktarmak, iyi niyet dileklerini iletmek üzere makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyareti, Genel Başkan Mustafa AKSOY, Genel Başkan Yardımcısı Özkan AVCI, Genel Sekreter Göklap AKDOĞAN ve Genel Muhasip Raşit HİÇYILMAZ’dan oluşan bir heyet gerçekleştirdi. Görüşmede MEB Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet ORMAN’da bulundu.
Teknoloji Fakültesi
Genel Başkan Mustafa AKSOY, Mesleki Teknik Eğitim’in bugünkü durumu ve Teknik Eğitim Vakfının bu meselelere bakışını aktardı. Özellikle Teknik Eğitim Fakültelerinin Kapatılarak Teknoloji Fakültesine dönüştürülmesi sürecinde Bakanlığın, kamuoyunun beklentilerine cevap verecek nitelikte katkı sunmasının gerekliliğini vurguladı. AKSOY, “Bu gün gelinen süreçte, Mesleki Eğitimde en büyük sorunumuz mezunlarımızın istihdamıdır. İstihdamı sağlayacak en önemli unsur, mezunlarımızın üretim hattında tanımlı ve imza yetkisinin olduğunu tanımlayan, AB yeterlilik çerçevesinde akredite edilebilen bir unvana sahip olmalarıdır. Bu sebeple Teknoloji Fakültesi ve çıktılarının ‘Uygulama Mühendisi’ olarak tanımlanmasıdır” dedi.
Personel Genel Müdürü Necmettin YALÇIN, önceki Genel Müdürlük yaptığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü döneminde YÖK nezdinde bu konularla ilgili toplantılara katıldığını, konuya aşina olduğunu kaydetti. YALÇIN, ”Teknoloji Fakültesi ile ilgili gelişmeleri Sayın Bakanımız’da yakından takip etmektedir. Bu meseleye olumlu yaklaşmaktadır” dedi. YALÇIN, Mesleki ve Teknik Liselerinin mevcut durumunun iyileştirilmesi hakkında yapılanların sonuç verdiğini belirterek, “Bakanlık olarak hedefimiz, Mesleki Eğitimi ülke sathında %42’ye ulaştırmaktır. Yurt içi gezilerimizde, Mesleki Eğitime yönelim ve son yıllarda bariz bir artış görmekteyiz” dedi.
Katsayı Uygulaması ve Teknik Öğretmen Atamalar
Genel Başkan AKSOY, YÖK nezdinde katsayı engelinin kaldırılmasına yönelik çalışmaları takdirle karşıladıklarını, Mesleki Eğitimdeki sıçramanın katsayı engelini ortadan kaldırılınca daha büyük bir ivme kazanacağını belirtti. AKSOY, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde Mesleki Eğitim birimlerine Şube Müdürü olarak atanacakların Mesleki Eğitim kökenli Eğitimcilerin olmasına dikkat edilmesi gerekliğini geçmiş süreçteki uygulamalarla aktardı.
Genel Müdür YALÇIN, Mesleki Eğitim birimlerine atanacak yöneticilerin Mesleki Eğitimden gelmelerinin önemli olduğunu, bu husussun yapılacak çalışmalarda dikkat edileceğini, bu yaklaşımın Milli Eğitim Bakanı’na aktarılacağını kaydetti.
TEKEV Genel Başkanı Yardımcısı Özkan AVCI, Teknik Eğitim Fakültesi Mezunu, şuanda öğretmen ataması için bekleyen Teknik Öğretmenleri önümüzdeki süreçte atamalarının yapılıp, yapılmayacağını ve bu konu ile ilgili çalışmaların Teknik Öğretmen kamuoyu tarafından merak edildiğini belirti.
Genel Müdür, çalışmalarının devam ettiğini, Mesleki Eğitime yönelen öğrencilerin sayısının artığını, norm kadro sayısının buna bağlı olarak arttığını, dolayısıyla önümüzdeki süreçte geçmişe göre daha fazla Teknik Öğretmen ataması yapılabileceğini kaydederek, çalışmaların sonuçlanması halinde duyuruya çıkacaklarını belirti.
link:
Teknoloji fakültesi ile ilgili güncel haberler ve bilgiler | Facebook
TEKNİK EĞİTİM VAKFI YÖNETİCİLERİ MEB PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ?NÜ ZİYARET ETTİ