Arkadaşlar anladığım kadarıyla herkes bişeyler yapalım diyor sesimiz anlaşılan Tekel işçileri kadar bile çıkmıyor,nedeni çok basit sayıları 70000 teknik öğretmenle kıyaslanamaycak kadar az olan bu insanlar aylarca ankarada çadırlarda aç susuz çoluk çocuk bir çok ilden gelip burada davaları adına bir mücadele verdiler..ve seslerini tüm türkiye duydu.biz teknik öğretmenlerse yıllardır sağdan soldan forumlara yansıyan cılız seslerden ibaret kaldık kaldıki bireysel yada bir gurubun yaptığı girişimlerde boş vaatlerle bir şekilde boşa çıkartıldı.ben tef elektronik mezunu olarak özel bir mühendislik şirketinde bir teknisyenin (yani benim yetiştirmem gerekirken atama yapılmadığından bana nasip olmayan ) yapabileceği işi yapıyorum asgari ücretle...ve kader bu olsa gerek mühendis arkadaşlarla aynı ortamda çalıştığımdan nasıl iş yaptıklarını gördükçe forumlarda atıp-tutan mühendisliğin ne olduğunu bizim buna uygun olmadığımızı iddaa edenlere sadece gülüyorum..emo da o arkadaşlarda gelsinler beraber gülelim.isyanda tam bu noktada başlıyor zaten..aldığımız eğitim gerçekten çok iyi zaten işin büyük bir kısmı piyasada öğrenilir.mühendislikte öyle integral türevden ibaret değildir..öyle olsaydı matematikçileri alırlardı sanırım bu işlere..atl mezunuyum girdiğim yılda sınav tek ti lys falan da yoktu aldığım puanla kesinti olmasaydı istediğim yerde müh. olabilirdim,bunları yazıyorum çünkü günlerdir bu tartışmaları takip ediyorum ve tef ten meslek liselerinden bihaber insanların saçma sapan yorumlarından sıkıldım..kardeşim lisede son sınıfa kadar matematik,fizik,kimya ve biyoloji dersi gördüm isteyen anadolu teknik liselerine bir göz atsın,1500 öğrenci arasında dersane de fen birincisiydim,vb....şimdi ben ve benim gibileri emo ve mühendis arkadaşalrın iddalarını zaten çürütüyor..yökün de dediği gibi %85 oranında üniversitede aynı dersleri görüyoruz.farklı olanlarda belli zaten çoğu mesleki bile sayılmaz..ilk yıl bize gelen hocada fef den geliyor geçene kadar canımız çıkıyo o dersleri ki bunlarda yökün ortak dersleri,iki defada ing hazırlık sınıfı okudum..ingilizce sıkıntımda yok çok şükür..buna ramen TEF li olmanın lanetiyle yaşıyorum.zorla öğretmen yaptınız,onuda atamadınız,yetmedi burnumuzdan getirdiniz okuduğuma okuyacağıma bin pişmanım.Ben bu ülkede neyden ümitli olayım artık yıllarım okul kapısında geçti benim gibi diğer TEF li kardeşleriminde.Günlerdir internette bir gelişme varmı diye bakmaktan cnm çıktı..yeter ya.Herkes aynı şeyi söylüyor " ne gerekiyorsa yapalım" gereken belli kardeşlerim tekev umudumuzdu ondan da pek bişey çıkmaz gibi bu saatten sonra herkes başta gidecek birini arıyo.bize gereken birlik o birliğide sağlayamadıkça kimse takmayacak bizi emin olun.