Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar,
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümündeki bir Doç Dr. (Adını Bilmiyorum) Teknoloji Fakültelerinin kapatılacağını söylemiş. ve hatta Gazi Üniversitesindeki Teknoloji Fakültesinin kesin olarak kapatılacağını söylemiş. Aranızda böyle bir duyum alan var mı?

Bildiğim kadarıyla Mühendisler Odası Teknoloji Fakültelerinin kapatılması için mahkemeye dava açmış hatta mezunlara unvan verilmesi hakkında çalışmalar o davanın sonuçlanması beklendiği için başlanmamış.Doçentin dediği sanırım o davadır ama sanırım doçent davayı şimdiden kazanılmış sanıyor ve ondan bahsediyor.

TMMOB'un Teknoloji Fakültelerine karşı açtıkları davalar aşagıdaki sayfada gösteriliyor :

AÇILAN DAVALAR - 41. DÖNEM - [TMMOB]

Teknoloji Fakültesi açılan herbir Üniversiteye ayrı ayrı kapatma davaları açılmış.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu gidişle direkt olarak Bakanlar kuruşu ve başbakana karşı dava açmak gerekecek. aslında doğrusu bu. hukuk yolu bunu gösteriyor.

Eğer bir kişi dava açıp kazanırsa bir sürü kişi emsal gösterip dava açabilir. tazminatını alabilir. Mağduriyet açık bir şekilde ortada.

BAZI LİSE, OKUL VE FAKÜLTE MEZUNLARINA UNVAN VERİLMESİ HAKKINDA KANUN

YÜRÜTME

Madde 8 - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


Yürütme görevini yerine getirmediğinden dolayı idari mahkemede dava açılabilir, kişisel zararlar tazmin edilebilir.


Bakanların görevleriyle ilgili işlem ve eylemleri nedeniyle kişilere verdikleri zararların da tazmin edilmesi zorunludur. Bu sorumluluk, idare hukukundaki “idarenin sorumluluğu”yla ilgili kurallara tabidir. Buna göre, bakanlıkların hizmet kusuru ve kişisel kusur oluşturan işlem ve eylemleri nedeniyle (Örneğin, bir hizmetin kurulması, düzenlenmesi ve işletilmesinden doğan zararlar veya bir atama veya yıkım işleminden doğan zararlar) kişilerin uğradığı zararlar, idare aleyhine idari yargıda açılacak tam yargı davasıyla tazmin ettirilebilir (AY.m.125). Ancak bu işlem ve eylemlerden bakanın kişisel kusuru bulunduğu takdirde, bakanlığın bakana rücû ederek ödediği tazminatı talep etmesi mümkündür. Bu ise, Devletin bakana karşı genel hukuk mahkemelerinde açacağı tazminat davaları ile gerçekleştirilir. Ancak bakanın kasdının bulunduğu bazı hallerde (örneğin, mahkeme kararının kasden uygulanmaması) doğrudan bakana karşı da hukuk mahkemesinde tazminat davası açılabilir.

Bakanların hukuki sorumluluğundan kaynaklanan tazminat davaları onların milletvekilliği sıfatları ve bakanlık görevlerini etkilemez.[58]


Türkiye Ekonomisi-PARLAMENTER SİSTEMDE BAKANLAR KURULUNA HÂKİM OLAN İLKELER | Ödevler - Kaynaklar
 
ne alıp veremdikleri var bunların teknik eğitim fakülteleriyle.batıyormu biyerlerine
 
Adı bilinmeyen o Doç.Dr. yanılmıştır. Çünkü EMO'nun başvurusunu Danıştay reddetti.

Teknoloji fakültelerinin kurulum aşaması 2-3 yıl sürdü. Akademisyenler, YÖK, Bakanlar Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığının komisyonlarından geçti.

Danıştay bir bardakta kaale alır mı EMO'yu? :)
 
Arkadaşlar anladığım kadarıyla herkes bişeyler yapalım diyor sesimiz anlaşılan Tekel işçileri kadar bile çıkmıyor,nedeni çok basit sayıları 70000 teknik öğretmenle kıyaslanamaycak kadar az olan bu insanlar aylarca ankarada çadırlarda aç susuz çoluk çocuk bir çok ilden gelip burada davaları adına bir mücadele verdiler..ve seslerini tüm türkiye duydu.biz teknik öğretmenlerse yıllardır sağdan soldan forumlara yansıyan cılız seslerden ibaret kaldık kaldıki bireysel yada bir gurubun yaptığı girişimlerde boş vaatlerle bir şekilde boşa çıkartıldı.ben tef elektronik mezunu olarak özel bir mühendislik şirketinde bir teknisyenin (yani benim yetiştirmem gerekirken atama yapılmadığından bana nasip olmayan ) yapabileceği işi yapıyorum asgari ücretle...ve kader bu olsa gerek mühendis arkadaşlarla aynı ortamda çalıştığımdan nasıl iş yaptıklarını gördükçe forumlarda atıp-tutan mühendisliğin ne olduğunu bizim buna uygun olmadığımızı iddaa edenlere sadece gülüyorum..emo da o arkadaşlarda gelsinler beraber gülelim.isyanda tam bu noktada başlıyor zaten..aldığımız eğitim gerçekten çok iyi zaten işin büyük bir kısmı piyasada öğrenilir.mühendislikte öyle integral türevden ibaret değildir..öyle olsaydı matematikçileri alırlardı sanırım bu işlere..atl mezunuyum girdiğim yılda sınav tek ti lys falan da yoktu aldığım puanla kesinti olmasaydı istediğim yerde müh. olabilirdim,bunları yazıyorum çünkü günlerdir bu tartışmaları takip ediyorum ve tef ten meslek liselerinden bihaber insanların saçma sapan yorumlarından sıkıldım..kardeşim lisede son sınıfa kadar matematik,fizik,kimya ve biyoloji dersi gördüm isteyen anadolu teknik liselerine bir göz atsın,1500 öğrenci arasında dersane de fen birincisiydim,vb....şimdi ben ve benim gibileri emo ve mühendis arkadaşalrın iddalarını zaten çürütüyor..yökün de dediği gibi %85 oranında üniversitede aynı dersleri görüyoruz.farklı olanlarda belli zaten çoğu mesleki bile sayılmaz..ilk yıl bize gelen hocada fef den geliyor geçene kadar canımız çıkıyo o dersleri ki bunlarda yökün ortak dersleri,iki defada ing hazırlık sınıfı okudum..ingilizce sıkıntımda yok çok şükür..buna ramen TEF li olmanın lanetiyle yaşıyorum.zorla öğretmen yaptınız,onuda atamadınız,yetmedi burnumuzdan getirdiniz okuduğuma okuyacağıma bin pişmanım.Ben bu ülkede neyden ümitli olayım artık yıllarım okul kapısında geçti benim gibi diğer TEF li kardeşleriminde.Günlerdir internette bir gelişme varmı diye bakmaktan cnm çıktı..yeter ya.Herkes aynı şeyi söylüyor " ne gerekiyorsa yapalım" gereken belli kardeşlerim tekev umudumuzdu ondan da pek bişey çıkmaz gibi bu saatten sonra herkes başta gidecek birini arıyo.bize gereken birlik o birliğide sağlayamadıkça kimse takmayacak bizi emin olun.
 
Bu yaşıma kadar öğrendim doğrulardan birini söyleme gereği duydum. Türkiyede hak verilmez ısrarla istenir ve büyük oranda da alınır.
 
Arkadaşlar,
Teknoloji Fakülteleri kuruldu ama TEF mezunlarının sorunları henüz çözüme kavuşmadı. TEF mezunlarının Teknoloji Fakültesi mezunu olması için neler yapılıyor, yoksa bizler yine unutulduk mu? Mecliste bizler için çalışan Vekillerimize problemlerimizin henüz sonlanmadığını hatırlatmalıyız. Ayrıca YÖK Başkanın bir TV programında TEF Mezunları için çalışmalar var demişti o çalışmalar ne oldu? bu konularda bilgisi olan varsa açıklasın
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mhp bursa milletvekili İsmet Büyükatamanın Akp milletvekili MEB Sayın Nimet Çubukçuya vermiş olduğu teknik öğretmenlerin sorunlarına yönelik soru önergesine henüz bir cevap gelmiş değil,bunun dışında yakın zamanda yök yada başka bir kurum herhangi bir açıklamada bulunmadı tam aksine yök belirsizliği arttıran yanıtlar vermekle yetindi.soru önergesini TBMM nin resmi sitesinden takip edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,046
Mesajlar
922,789
Kullanıcılar
451,308
Son üye
demirmustik

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst