Arkadaşlar endüstri meslek lisesi mezunu mühendis, doktor, avukat, bankacı, öğretmen olamazmı?
Şu öss katsayı meselesi bir türlü niye değiştirilemiyor?
14 yaşında kendi isteğiyle, ailesi istedi diye yada birisinin tavsiyesiyle endüstri meslek lisesi
Elektrik bölümüne giren birisi mesleğini sevdiyse ne ala derslerini başarılı bir şekilde öğrenecek ve iyi bir okuldaysa iyi öğretmenlere düşerse okulu bitirecek ya iş hayatına atılacak yada üniversiteyi düşünüyorsa elektrik öğretmenliğine gidecek. Ya elektrik öğretmenliğini istemiyorsa, diyelim bilgisayar öğretmenliğini yada makina öğretmenliğini istiyorsa. İşte orada işler karışıyor
--Biri Hop hemşerim nereye senin yolun 14 yaşındayken çizildi sen ancak elektrik öğretmeni olabilirsin diyor.
--Genç ya abi ben edebiyatı daha çok seviyorum ben edebiyat öğretmeni olmak istiyorum
--Biri hayır sen edebiyat öğretmenliği yapamazsın senden ancak elektrik öğretmeni olur
--Genç abi ben elektrik öğretmenliğini sevmiyorum doğayı hayvanları seviyorum ziraat mühendisi olayım veteriner olayım
--Biri hayır sen ne anlarsın doğadan hayvandan sen ancak elektrik öğretmeni olabilirsin işine geliyorsa işte öss sınavı
--Genç abi ben elektriği seviyorum ben severek isteyerek 4 sene endüstri meslek lisesi elektrik bölümünde okudum yaz tatillerinde şuralarda çalıştım ama ben elektrik öğretmeni olmak istemiyorum
--Biri ya ne istiyorsun?
--Genç elektrik mühendisi olmak istiyorum abi
--O biri alaya alarak güler ne elektrik mühendisi mi? Sen ne anlarmışsınki elektrik mühendisliğinden
--Genç iyi ama abi ben mesleğimi seviyorum 4 sene eğitimini aldım mühendislikte okuyarak kendimi daha iyi yetiştirmek istiyorum yararlı hizmetler yapmak istiyorum.
--Biri hadi oradan sen kim mühendis olmak kim oraya liseden fen lisesinden öğrenciler gidebilir sen gidemezsin
--Genç ama ben lisede eğitimini aldım
--Biri ya bak hala konuşuyor senin aklın o işlere ermez nereye diyorsam oraya gideceksin ya da okuma bana ne........