Tekrarlama Paneli Hakkında...

remzi_10

Üye
Katılım
30 Tem 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Benim merak ettiğim bir konu vardı. Ana yangın paneli ile tekrarlama panelini birbiriyle bağlamak için ne tür kablo kullanabilirim. Bilgi taşıyacağım düşünülünce cat6 uygun olur diye düşünüyorum...Cevap verirseniz sevinirim...
Kolay Gelsin
 
Sn. remzi_10,

Nasıl dedektörlerde yangın sistemlerine özel kablo (J-Y(St)Y gibi) kullanıyorsanız haberleşme için de özel kablo kullanmalısınız, Cat6 kablo kullanmamalısınız. Çünkü yangın anında zehirli gaz çıkarmayacak ya da alevlenmeyip kendi kendine sönebilecek kablolar kullanmalısınız.

Saygılarımla,
 
Sn. etuzuner,

Açıklayıcı bir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Kolay Gelsin,
 
Kullanacağınız hattın yapısı nedir? R485 mi kullanmak istiyorsunuz?
 
Sn yöneticim doğru bir noktaya değinmiş fakat kullanacağın sistemin markası nedir ?
tekrarlama paneline + - bazı panelerde haberleşme için 4 tel bazılarında 2 tel ihtiyacı olmakta,marka model bilgisi varsa kontrol etmekte fayda var derim.
bosch fpa1200 ana panel ve fmr-5000 tekrarlayıcı arasına en az 2 çift li (4 telli ) bir kablo kullanman gerekli 2 tel +- 2 tel can bus için.
 
tr_escape 'e katılıyorum. Panelin markası ve buna bağlı olarak haberleşme protokolü önemli. Ethernet olarak (dolayısıyla cat6 kablo ile) çalışanlarda var rs485 olanlarda. Ayrıca sadece data iletişimi diye düşünülmemeli. 4 kablolu dara olup bunun yanında 24v güç ihtiyacı dolayısıyla 6x0,8 kabloya ihtiyaç duyanlarda var. Burada panelin enerjisininde izlenebilir ve yangında akü desteği ile kesintisiz güç sağlayabilmesi de önemli bir kriterdir. Bu nedenle ana panelden enerji+dara alınır. Yalnız kablo mesafesine göre 24v gerilim düşümü dikkate alınmalı ve mesafe uzaksa repeater yanına harici akü destekli izlenebilir güç kaynağı ve izleme modulü sisteme eklenmelidir.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Forum istatistikleri

Konular
129,093
Mesajlar
923,177
Kullanıcılar
451,398
Son üye
ilkercan00

Yeni konular

Geri
Üst