Televizyon ve buzdolabı için invertör.

Direk marka ve güç vererek kendi tecrübelerimi paylaşayım belki birinin işine yarar.
tommatech ms600w modifiye sinüs inverter ile vestel marka büyük boy A+ bir buzdolabı ve yine vestel marka 108 ekran LCD tv yi aynı anda çalıştırmayı denedim. şöyle bişiy oluyor. ikisi aynı anda çalışıyor, buzdolabı da çalışıyor fakat buzdolabının motoru harekete geçince yani demeraj akımı anında invertörde geçici böyle 1sn den az bir elektrik kesintisi oluyor hemen geliyor buzdolabı çalışmaya devam ediyor ama tv o kısa sürede elektriksiz kaldığı için kapanıyor. başka forumlarda buzdolabıı harekete geçince inverterin reset attığını tekrar buzdolabı çalışmaya başlayınca yine kapatıp açtığını ve bunun böyle sürdüğü için buzdolabının çalışmadığını yazmışlar ama bendeki inverterde öyle olmuyor kısa bir süre elektrik kesiliyor ama cihaz resetlenmiyor. çalışmaya devam ediyor. çünkü aynı invertere elektrik süpürgesi bağlıyorum tam hızda makineyi direk başlatınca yine elektrik kısa süre kesilip geri geliyor.
tommatech ms600w modifiye sinüs inverterden bahsedeyim, cihaza buzdolabı tv ve elektirk süpürgesinin son kademesini yükledim ki 750w tan fazla bi güç. kaldırıyor bende şaşırdım. aküm 100Amper ve bağlantı kablolarım 10luk bu arada çünkü akü tam şarjlı veya bağlantı kabloları 6mm altında ise gerilim düşümünden dolayı cihaz çalışmayabilir. bu tecrübeden sonra yine tommatech marka 1000w tam sinüs inverter almaya karar verdim. 1000w'ı kurunca denediğim yüklerle birlikte tecrübelerimi paylaşırım yine.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
@bindvori, sonucu paylaşmadınız ya da başka bir başlıkta mı paylaştınız? Ben de buzdolabı için 1kw tam sinüs inverter araştırıyorum.

Hocam 1kw Tommatech tamsinus invertör aldım akü tam sarjda iken hiç sıkıntısız çalıştırıyor. Buzdolabı kalkış akımı dahil. Fakat aku zayıflayınca tabi buzdolabı kalkış anında voltaj düşmesi sebebi ile invertör kapanıyor.
 
Akü kapasitesi nedir ve akü durumu nasıldır? Yani çok mu eskiler? İnvertör kapandığında akü voltajını ölçebilir misiniz? Normalde aküyü koruma maksatlı belli bir volta inince kapanması normal.
Uygun akü kapasitesiyle 1kw invertör yeterli olacak diye düşünüyorum.
 
Kendine reset atma özelliği sizde kapalı olduğu için reset atmıyor, TV için bilgisayarlarda kullanılan güç kaynağını kullanabilirsin. Güç kaynağının elektrikiğini yine inverterden alacaksınız.
Benim evimde 5 kW akıllı inverter var.Klima dahil bütün ihtiyaçlarımı karşilıyor.
 

Reset özelliği yok zaten. 1000w tam sinus aldım çözüldü neyseki
Belirli bir voltaja düşünce inverter kendini kapatıyor evet. Akü 100amper iken de güzel çalışıyordu şimdi 200amper oldu yine verimli.
11.5 volta kadar düşüyor akü. Ama sabah sekizden gece 4e kadar.
 
Akünün üzerinde yazılı olanla gösterdiği perfomans, depolayabildiği enerji aynı olamaz. Ne kadar marka ve iddiali olsa da bu böyle maalesef.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…