termik açma problemi

sıfır motor getirip taktım yine yüksek akım çekti. sanırım birileri kasnak çapıyla uğraşmış. artık ben de damperi biraz kapattım şimdi 22 amper çekiyor, termik röle 25a ayar sahasında.

bir kaç gün inceleme yapacağım eğer birim burası sıcak derse mecburen ya kasnak çapını küçülteceğim ya da 20kw motor alıp takacağım. ona göre tekrar pano dizayn olacak.

Yani, ilk önerılermıze kulak verdın. Buradakı orjınal motor bı sekılde değiştirilmiş. Belkı fan, normalde 1000 devırdi, 1500 devir motor takdınız, 1550 devirdi, 3000 devir motor takdınız. Bu, çok olan dıkkat edılmeyen değişimlerlerden, veya bı sekılde motor kasnagı değiştirildi. Yalnız bi ifaden vardı, motor boşda da, 30 amp cekıyor demişdin. Bu son söylediğinize uymadı.Boşda , 30 amp. çeken motor, damperı kapayınca nasıl 22 amper çeker, bırde motor/fan dönğüş yönüne bakın. Damper ayarlarının bakılmasıda, önerılerimiz arasındaydı.
Klımada dıger vantilatör veya aspiratör motorlarının ( bu fan hangı görevde ise o fana)bakarak yön kontrolu yapın.
Bızde yerleşmiş bir fikir var, motor sarıldı ise, hemen bobinajcıyı suçlamak. Herseyden önce, kendı yapmamaız gerek kontroleri yapalım, sonra sıra bobınajcıya gelsın. Esasen, sarımdan gelen motor, kım sararsa sarsın, önce omık, sonrada enerji vererek, akım kontrolları yapılmalı, sonra çalısagı yere monte edılmelidir.

motor fiyatları nerdeyse sarım fiyatlarını yakaladı ben artık pek sardırmıyorum hem zamandan kayıp hemde böle sonuçlarda eziyetine değmiyor

sarıma giden motor, zeybek in dediği gibi kontrol edilir akım ,omaj... birde ilk yanma sebebi araştırılır aşırı yük , besleme , yani elk ve mekanik olarak kontrol edilir, sonra motor bağlanır daha iyi verim alınır diye düşünüyorum ..iyi çalışmalar

Forum istatistikleri

Konular
130,334
Kullanıcılar
453,625
Son üye
turgay2145

Yeni konular

Geri