Zeybek hocam, motorda RST klemens ucu ve PTC diye 2 tane klemens ucu var, Bu ptc ucunu Termik rölenin 95(NC) nolu bacagına baglayıp, 96(NC) nolu bacagından çıkıp konraktörün A1 bobin ucuna baglayacagım, kontaktörün A2 ucunuda nötr olarak baglayacagım yanlışmı düşünüyorum?Eger, sargı içinde PTCveya NTC gini ısı ölçer varsa, bir termistör rölesi kullanıp, bu ucları o röleye baglayıp, onun kontak uclarınıda (NO kontak) ya stop butonuna yada, termik rölenin 95/96 uclarına veyada bu uclardan cıkan kabloya seri bağlıyabilirsiniz.
Eger bu ısı ölçer termostat ise, dıret olarak stop ucuna veya dıger bahsettiğim noklaralara baglıyabilirsiniz.
Zeybek hocam, motorda RST klemens ucu ve PTC diye 2 tane klemens ucu var, Bu ptc ucunu Termik rölenin 95(NC) nolu bacagına baglayıp, 96(NC) nolu bacagından çıkıp konraktörün A1 bobin ucuna baglayacagım, kontaktörün A2 ucunuda nötr olarak baglayacagım yanlışmı düşünüyorum?
Bahro hocam sizin paylaştıgınız datasheetler termistör röle, ben termik röleyle yapmaya çalışıyorum üstte resimdeki röleyle çözmem lazımEvet, yanlış düşünüyorsunuz.
PTC dediğiniz eleman sonuçta sıcaklığa göre değeri değişen bir dirençtir, sıcaklık arttıkça direnç değeri de artar.
Kullandığınız motorda ptc uçları varsa ve siz bunları kullanmak istiyorsanız, yukarıda Zeybek hocamızın da dediği gibi röle kullanmanız gerekmektedir.
Aşağıdaki belgeleri incelerseniz bağlantıyı nasıl yapmanız gerektiğini de görebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Bahro hocam sizin paylaştıgınız datasheetler termistör röle, ben termik röleyle yapmaya çalışıyorum üstte resimdeki röleyle çözmem lazım