yunusx
Katılımcı Üye
Şu aşşağıdakiler kireç önleyici olarak geçiyor faydalı olurmu acabaaBir dönem reklamları çoktu ama uzun zaman dır görmedim
Şu aşşağıdakiler kireç önleyici olarak geçiyor faydalı olurmu acabaaBir dönem reklamları çoktu ama uzun zaman dır görmedim
Reçineli su arıtma sistemleri suyun sertliğini düşürmek için , medya tankları sudaki kapa pislikleri arındırmak için , ters osmoz sistemi ise en sonda hem iletkenliği düşürüp hemde son rotüşü yapmak için kullanılır . İyi bir su şartlandırma için bu üçü de lazım , birinin ya da ikisinin olmaması suyun kalitesini düşürür.Suyun içerisindeki kireci ayrıştırmak için 3 yöntem biliyorum.
1- suyun reçineden geçirilmesi. su içerisindeki kireç reçineye yapışır ve reçine kirece doyunca tuzlu suyla yıkanarak kireçten temizlenir . bu işlemi yapan su arıtma çihazları vardır.
2-su şatlandırma çihazları. boru şeklindedir. içerisindeki değişik metaller den geçen su ayrışır.bir müdet beklerse yine su içerisindeki ayrışma birleşir.
3- suyun kaynatılması. su kaynayınca suyun içerisindeki kıreç kireçli bir metale yapışır.
En yaygın ve verimli olanı reçineli su arıtma sistemdir.