Tesisatçılar Yardım

dansy

Üye
Katılım
4 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
ben 10 yıldır elektrik tesisatçılığı yapıyorum ama yaptığın işler genelde tek katlı 2 katlı 3 katlı max 5 katlı apartmanlanlardı hiç apartman v.b büyük işler yapmadım
geçende bi mütaitle tanıştım ve 54 dairelik bi apartman olduğunu söledi yapabilirmisin dedi bunun için ne yapmam lazım?
2 yıllık okul mezunuyum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
eleman lazımdır da bilmediğim bazı şeyler var heralde temel topraklaması v.b başlangıç aşamasında normal küçük tesisatlardan farklı bişeyler varmı başka lütfen yardım edin
 
Teknikerlerin kaç kW'a kadar iş yapabilme ve abone dosyası oluşturma izni var bilmiyorum.
Projenin gücünü öğrenip işi yapabilir ve abone dosyası oluşturabilir misiniz öncelikle bunu araştırın derim.
Eğer ki yetki alanınıza giriyor ise;

Gerisi zaten bildiğiniz şeyler.
Proje üzerinden
*Kablo Bacası
*Enerji Odası
*Pano ölçüleri kısmında belirtilen kısmı inceleyin.

Pano ölçülerine göre pano siparişi (Doğru yapılmış ise hesap.Çünkü çoğu zaman enerji odasının içinden geçen aksları es geçip, pano yüksekliğindne dolayı yerleştiremez ve aldığınız pano elinizde patlayabilir.Projeye işlenmiş pano ölçüsünün enerji odasına sığacağından emin olun.
Kablo Bacasının genişliğine uygun kullanmanız gereken kablo merdiveni
gibi şeyleri es geçmemeniz gerekir.

Teklif verirken projeyi çizen elektrikçiden enerji müsaade yazısının fotokopisini veya müteahhitinizden istemeyi unutmayın.Çünkü ana kablonun mesafesini enerji müsadesi verildiği yerden çekeceğiniz için bir süprizle karşılaşmayın.
 
Son düzenleme:
elektrik projesi mütait tarafından hazır mı verilio ?
 
mütahit projeyi çizdirir elektrik işini yaptıracak taşeronlara dağıtır fiyat ister işine gelen en ucuz fiyata anlaşır sonra sözleşme yapar. ama projeyi iyi incelemeni öneririm. Kablo metrajlarını, arkadaşların bahsettiği gibi baca, elektrik odası gibi ölcülerini ve çalışacağın gün çalıştıracağın işçi yevmiyelerini gibi detaylarını atlamamanı öneririm. Projede kafana takılan detayları projeyi çizen firmadan destek alabilirsiniz. Bol şans.
 
Son düzenleme:
arkadaşım apt tesisatında neyi ögrenmek istedigini belirtmemissin ..önce projeden başlım mühemdis elektrik projesıni cizer hasır eder sen o dogrultuda hakaret ediceksın projede tüm detaylar mevcuttur buyutulecek bir sey yok normal mustakil daire tesistı düşün burdaki tek fark merdiven dairesi tesisatı ve asadakı pano dairesi ve temel topraklaması .. yapacagın en saglıklı yol önce tesisin elektırık projesini cıkarttır ve cızlmısse ıste zaten gerisi kolay ..şimdiden kolay gelsin
 
slm arkadaş 10 yıldır o işi yapıyorum diyorsun 2 katta 20 katta aynı farkeden ney sadece eleman
 
TANIMLAMA
2 . Grup
En az 2 yıllık yüksek teknik öğrenim görenler ile ortaokuldan sonra en az 4 veya 5 yıl mesleki ve teknik öğrenim görenler.

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR
2 . Grup
a) (Değişik: 3.2.1990/20422 R.G.) Elektrik iç tesisi plan, proje, resim ve hesaplarının hazırlanması ve imzalanması işleri:
Bağlantı gücü 30 KW''''''''a kadar olan binaların elektrik iç tesisleri,
b) Elektrik iç tesisi yapım işleri:
Bağlantı gücü 125 KW, 400 Volta kadar tesisler,

c) İşletme ve Bakım işleri;
Bağlantı gücü 1000 KW''''''''a kadar (35 KW dahil) tesisler,
d) Muayene ve kabul işleri:
Kendileri tarafından yapılan tesislerin bakım, muayene, bağlantı ve kabulü için gerekli işlerin tamamlanması,
işlerinde yetkilidirler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Mesajlar
929,087
Kullanıcılar
452,406
Son üye
catarb

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst