ibrahim_g
Üye
Değerli arkadaşlar bir bilgisayar lab. için 3 fazlı bir panodan 21 tane pirize enerji vermem gerekiyor. Bu işlemi şöyle gerçekleştirdim; 16A lik bir sigortaya 3 adet priz bağladım. Yani toplam 7 tane 16A lik Sigorta var. Bu 7 sigortanın 3 tanesine 1. faz, diğer 2 sine 2. faz, kalan 2 sine 3. fazı bağladım. Ana panoda enreji grup sigortadan çıkıp aşırı akım rölesine geliyor ordan paket şaltere ve 16A lik sigortalara bağlı. Besleme kablosunu 4x6 lık kablo ile çektim, toprak hattını ayrıca bağladım. Nötr toprak arasını ölçtüm 0,1 v gösteriyor.
Buraya kadar sizlere yaptığım işlemi açıkladım şimdi sorun şu ki;
Sisteme enerji verdiğimde Prizlerde enerji oluyor ve 220 V luk gerilimi ölçebiliyorum,ancak prizlere herhangi bir cihaz bağladığımda ve enerji verdiğimde ise aşırı akım rölesi atıyor. Nötr ile toprağı enerji yokken ölçtüğümde kısa devre görünüyor. Peki neden? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Buraya kadar sizlere yaptığım işlemi açıkladım şimdi sorun şu ki;
Sisteme enerji verdiğimde Prizlerde enerji oluyor ve 220 V luk gerilimi ölçebiliyorum,ancak prizlere herhangi bir cihaz bağladığımda ve enerji verdiğimde ise aşırı akım rölesi atıyor. Nötr ile toprağı enerji yokken ölçtüğümde kısa devre görünüyor. Peki neden? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.