Testere yapımı için motor

_ahmet

Üye
Katılım
1 Nis 2010
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
32
Konum
İstanbul
Evimin balkonunda ufak bir atölyem var burada ahşap kesim işlerinde kullanmak için dekupaj makinası yapmak istiyorum makina teknikerliği mezunuyum mekanik parçaları yaparım ancak motor ve hız kontrolü konusunda yardımınıza ihtiyacım var kullanmak istediğim motor sessiz çalışmalı ve hız kontrolü yapılabilmeli elektrik motorları satan bir dükkanda istediğim türden bir motor buldum ancak satıcı tek fazlı bir motor olduğu için hız kontrolü yapılamaz dedi hazır satılan dekupaj makinalarında hız kontrolü basitce yapılmış motoruda sessiz çalışıyor hız kontrol devresini kendimde yapabilirim 6 yıldır elektronik devreler yapıyorum nasıl bir motor kullanmam gerekiyor ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
DC motor kullanabilirsin hazır sürücü kartları da var senın ıcın daha uygun olur
 
Bence, monofaze beslemeli (1 fazlı), 3 faz (faz arası 3 x 220 volt) çıkıslı sürücü alırsanız işinizi görür. Burada size gerekli olan devir sayısı önemlı.3000 devir, üç fazlı motor alarak üçgen baglayıp kullanabılırsınız, Daha üst devır lazımsa, sürücüden belli bir frekansa kadar cıkablırsınız. daha az dvır lazımsa da ona göre motor devri secebililirsiniz.
 
Monofaze kondansatörlü motorda , uygun güçte dimmer ile belirli sınırlarda hız ayarı yapabilirsin.
Yüksek ayarda kalkış sonrası kısarsın..
Ucuz olsun dersen hani.
Örnek videodaki gibi oyuncaklara çok uygun çözüm olur.
Redüktöre dc motora gerek yok , kayış kasnak yetiyor onlara.
Çok düşük devirlere inemezsin ve güç kaybında olur ama işin çok güç gerektirmez ise işini görür.
"Duyguların" geliştiğinde önerilen monofaze giriş 3 faz çıkış sürücü ve 3 faz motor alırsın.

Youtube de scrollsaw olarak ara çok örnek var.

[video=youtube;8iSubPvuOog]http://www.youtube.com/watch?v=8iSubPvuOog[/video]

[video=youtube;QDi6NE9DFsI]http://www.youtube.com/watch?v=QDi6NE9DFsI[/video]

[video=youtube;HfY24cqG8Y8]http://www.youtube.com/watch?v=HfY24cqG8Y8[/video]
 
Son düzenleme:
Kazım Abi çok yaşa dimmer diyecektim benden önce davranmışsın (vidyolara lafım yok zira şirket bilgisayarında vidyo izleyemiyorum), dimmerlar tek fazda kullanılmıyor muymuş? Dimmer olur. Aletinize uygun güçteki matkap anahtarı (hız devirli) veya başka motorlu cihazların hız kontrol modülleri de olur. Motor sessiz de olsa sonuçta ahşap keserken hatırı sayılır bi ses olacak :)
 
Aşağıdakileri host dosyasının içerisine ekle.
Özel bir engeli varsa bir şey demiyorum ama senin pc , youtube mahkeme zartzurt ..diyorsa onu hal eder.

Kod:
74.125.224.225 youtube.com www.youtube.com
74.125.224.225 youtube.com
74.125.224.225 www.youtube.com
74.125.224.71 m.youtube.com
74.125.224.136 gdata.youtube.com

173.194.39.195 accounts.youtube.com

---------------

Ayrıca dns ayarları mesela aşağıdaki gibi :

74.82.42.42
208.67.222.222

Yaaa agam bir sürü tık oraya buraya şuraya ..yok mu bunun kolayı dersen :

Dns Jumper | Sordum.org

En hızlı dns yi bulur kaydeder.
Genelde onlar engelsizdir.
 
Motor için sürücü almam gerektiğini söylemişti satıcı ama malesef sürücü biraz pahalı bir parçaymış motor ve sürücü hazır bir makina fiyatını geçiyor o yüzden bu parçalardan vaz geçtim.
Tabi ahşap alüminyum kesimlerinde mutlaka ses çıkacaktır ama yinede mümkün olduğunca sessiz olmam gerekiyor. Alt komşular benden yeterince rahatsız oluyorlardır :D
Evde kullandığım bir sütunlu matkap var ondaki motor gerçekten çok sessiz ama öyle bir motor bulamadım dimmer ile kontrol edilirmi bilmiyorum eğer kontrol edilebilirse bu motorun aynısından bulmaya çalışacağım yarın ilk fırsatta fotografını çekip atarım.
 
Bir üniversal AC motor al (gücünüze uygun) arkadaşların dediği gibi bir dimmer.Ses olayında daha sessizdir (vantilasyon sesi hariç :) )
İstediğiniz fibi hızını ayarlayabilirsiniz. Size tavsiyem mekanik aksamı (kasnak dişli vs) öyle bir tasarlayın ki sıkıştığında motor dursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,163
Mesajlar
923,857
Kullanıcılar
451,509
Son üye
arifkursun

Yeni konular

Geri
Üst