Tezgah tipi testere sorunu

Merhaba

Bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum. Elimde Bosch PTS10 tezgah tipi testere var. Hobi amaçlı birşeyler yaparken kullanıyordum. 1-2 gündür testere tuhaf davranmaya başladı. Bir ahşabı keserken gücü düşüyor iyice cansızlasıp duruyor. Normalde motor freni vardı. Yani stop ettiğimde motor kafasına göre döne döne durmuyordu. Frene basar gibi duruyordu. Artık kafasına göre yavaş yavaş döne döne duruyor. Makineyi tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmıyor. İşin daha garip tarafı ertesi gün yada üzerinden biraz uzun zaman geçtikten sonra elektriği verip starta basınca hiç bir sorun yok gibi çalışıyor. Tabi biraz zorlanınca yukarıda yazdığım süreç tekrar yaşanıyor. Acaba start/stop butonu mu bozuldu yoksa kömürü falan mı bitti. Yada motor artık ölüyor mu? Çünkü içinde adam akıllı başka elektronik birsey yok. Yorum yapabilecek birileri varsa sevinirim.

Merhaba

Bilmiyorum doğru yere mi yazıyorum. Elimde Bosch PTS10 tezgah tipi testere var. Hobi amaçlı birşeyler yaparken kullanıyordum. 1-2 gündür testere tuhaf davranmaya başladı. Bir ahşabı keserken gücü düşüyor iyice cansızlasıp duruyor. Normalde motor freni vardı. Yani stop ettiğimde motor kafasına göre döne döne durmuyordu. Frene basar gibi duruyordu. Artık kafasına göre yavaş yavaş döne döne duruyor. Makineyi tekrar çalıştırmak istediğimde çalışmıyor. İşin daha garip tarafı ertesi gün yada üzerinden biraz uzun zaman geçtikten sonra elektriği verip starta basınca hiç bir sorun yok gibi çalışıyor. Tabi biraz zorlanınca yukarıda yazdığım süreç tekrar yaşanıyor. Acaba start/stop butonu mu bozuldu yoksa kömürü falan mı bitti. Yada motor artık ölüyor mu? Çünkü içinde adam akıllı başka elektronik birsey yok. Yorum yapabilecek birileri varsa sevinirim.
güzel insan, şöyle çaktırmadan vidalarını söküp ölçüm filan yaptınız mı? malum bizim gözlerimiz sizin gördüğünü görmüyor. fren sistemi var diyorsunuz, bunun mutlaka bir de kartı vardır. elektronikte ilk kural gözle yapılan tespitlerdir. açık resimlerle sorunuzu lütfen günceleyiniz. söküm ve foto işlemleri sırasında lütfen cihazın elektrik bağlantısını kesiniz.

güzel insan, oturdum inceledim, güzel bir makine, elektronikten çok mekanik parça var üzerinde. veya ben göremedim. anahtar ilk sırada, diğer taraftan motoru sökmeden kömür, endüvi gibi şeyler hakkında bir şeyler söylemek mantıksız.

Teşekkürler. Daha önce kontrol etmiştim. Elektronik bir parça görmemiştim. Anahtardan şüphe ediyorum. Sanırım bir anahtar alıp denemeden sorunu anlaşılmayacak.

Teşekkürler. Daha önce kontrol etmiştim. Elektronik bir parça görmemiştim. Anahtardan şüphe ediyorum. Sanırım bir anahtar alıp denemeden sorunu anlaşılmayacak.
evet güzel insan, elektronik kart olarak yedek parça ben de göremedim. özür dilerim ama, anahtarda iyi para, ölçü aletiniz varsa ölçüm yapabilir misiniz? motorda kömürler de bitmiş olabilir endüvi yani motor fırçası aşınmış/ kirlenip dolmuş olabilir. yanisi profesyonel bir bakım gerektiren bir durum bence.

Şalter olsa ya hiç çalışmaz ya çalışır keser filan.

Şalter oransal çalışmaz.

Bu durumda açıklamada yarı çalışır devri düşer gibi olaylar var. Bir ahşabı keserken gücü düşmesi zayıflaması ilginç. Anahtardan bu durum nasıl olur bilemedim.

Siz anahtar diyorsanız anahtardır.

Cihaz girişinden voltaj ölçümü yapılmasında fayda var. Tork kaybının başka izahı yok.

Forum istatistikleri

Konular
133,419
Kullanıcılar
459,395
Son üye
byys

Yeni konular

Geri