Thermokupul Çıkışını Kablosuz Olarak Nasıl Taşırız?

Katılım
10 Şub 2010
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar bir thermocouple çıkışını kablosuz olarak nasıl taşırız? bu konu ile ilgilenen veya yapan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Ben bobinler sayesinde endüktans olarak taşınabilileceği ile ilgili birşeyler duydum, ancak bu şekilde olurmu olursa nasıl olur bilemiyorum.

Sizlerden yardım istiyorum.

Şimdiden teşekküreler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben yerinizde olsam thermocouple analog çıkışını önce analog-dijital konverterle sayısal bir değere çevirir, sonra da mesafe ve çevresel koşulları değerlendirerek radyo frekansı ile ya da infrared verici-alıcı ile istenen noktaya taşır, sonra da dijital-analog konverterle tekrar analog değere dönüştürürdüm.
 
Analog sinyalleri taşıyan kablosuz sistemler var. Şu anda marka hatırlamadığım için yazamıyorum ama kablosuz I/O taşıyan sistemlerin hemen hemen hepsinde analog sinyal taşıma özelliği de var.
 
En pratik ve sağlıklı yol Turgut beyin dediği gibi termokupul çıkışına ADC uygulayıp değerleri RF sinyaliyle hedef noktaya iletmek. Alıcı ünitede bulunan DAC ile de dijital sinyal tekrar analoğa dönüştürülür.
 
Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkürler. Ancak benim problemim takacağım termokupulun yeri dar bir alandaki piston üzeri olacak. Bu yer dar, hareketli ve küçük br yüzey. Bu tür bir yüzeyde çalışmam gerekli buda imkanlarımı kısıtlıyor.
 
Daha önce hiç termokupl ile çalışma yapmadım. Genelde LM35 kullandım. Okuduğumuz kadarıyla termokupllardan lineer çıkış alınamıyormuş. İsterseniz aşağıdaki linke bir göz atın. Arkadaşlar çeşitli yorumlarda bulunmuşlar.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/termokupl-cıkısını-islemciye-okutmak.2987/

Başka bir forumda da ete bey, termokupl ile çalışmanın zor ve uğraştıran birşey olduğunun ve K tipi termokupl çıkışına MAX6675 A/D entegresi bağlayıp sonuç alabildiğini yazmış.

low cs '
SHIFTIN so,sck,6,[x\16] 'burasını bozma en doğrusu
HIGH cs
ATLA:
HAM=(X>>3)
Y=X.bit2' Y biti termokupl varmı yokmu
X=ham*/640 'buda gerçek hesap doğru

Eğer ölçeceğiniz sıcaklık 140-150 dereceden fazla değilse LM35 kullanmanızı öneririm. Hem lineer, hem de basit olur. Eğer sıcaklık 2000 e kadar çıkacaksa mecburen termokupl kullanılacak. Ekstra A/D malzeme kullanılacak ve uğraştıracak.
 
Arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için, ben bir şekilde çözmeye çalışacağım sorunu, bir çözüm yöntemi bulduğumda buradan yazarak sizleride bilgilendiririm.
 
Kafa tipi T/C donusturucu kullanabilirsiniz daha sonra bu urunun cikisinida analog olarak karsi tarafa iletip sisteminizde analog olarak kullanabilirsiniz. Yerinizin dar oldugunu belirtmissiniz ne kadar? 44 mm capinda bir donusturucu sorun olurmu?
 
infrared okuyucu düşündünüz mü acaba böylece uzaktan okuyabilirsiniz
 
Arkadaşlar sıcaklığı okumak istediğim yer çalışan bir dizel motorun pistonunun yüzeyi. :( yani çalışması oldukça zor bir yer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst