kocamanusta
Profesyonel Üye
Merhaba yorumları en başından okudum. Anladığımı yazacağım fakat yine tam oturmuş değil.
1. Şimdi Kaçak akım rölesi olmayan yerlerde Örn. 250 A şalter var In8 250x8=1600---50/1600=0,03 gibi bir değer çıkıyor. Burada neden 50V sabit kalıyor. Benim tesisimde 3 faz faz-toprak arası 220V burada sabit 220 olursa 220/1600 den sınır değer 0,13 oluyor. Yinede bu değeri tutturmak imkanlı değil gibi.
0,13 değerini tutturamadım troid takacağım. O zaman 50V=I.R den benim panomda toprak direnci 1 Ohm olsun ben 30A lik troid rölesi ile denetlemeden geçer miyim?
Yada 220=I.R den R 1 ohm(panolarda ölçtüğüm toprak direnci ortalaması) 220A gibi değer çıkıyor.
Burada anlamadığım V mi I mı hangisi sabit. Eski denetleme firması V sabit 50 V istersen 30A troid koy geçersin demişti. Öyle olduğu durumda 30A nasıl insan için koruyucu oluyor.
Diyelim hesabı geçtim ben 30ma röle koydum. Benim sistemde 10 tane 90 kw motor sürücüler bir sürü fan çalışıyor. Panolarım doğrudan temas yapılmayan MCC odalarında ve sadece yetkili personel giriyor. Bu kaçak akım rölesi nasıl tutar ben 0,13 lük sınır değerine nasıl ulaşırım.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
videoyu bi izleyin, hatta bi beş dakika geriden alıp direkt temas ve dolaylı temas anlatımından başlayarak izleyin bakalım. kim bilir belki de 30mA sabitine takılmak gereksizdir...
not: video konuyla ilgili zaman diliminden başlıyor.