forum sayfasını okudum da 28 şubatdan dem vuruluyor,
yahu arkadaşlar bu katsayı uygulamasının 28 şubatla alakası yok, 28 şubatta MGK da hükümete uygula dendi ama hükümet uygun bulmadı için bu uyarıyı dikkate almadı. katsayı uygulamasının başlatan kemal gürüz dür. oda 28 şubat olayından 1 yıl sonra 1998 da yök karar alıyor, o zamanın hükümetide onaylıyor, katsayı uygulamasını askere veya 28 şubat hükümetine mal etmek yanlış... asıl sorumlu o zamanın yök başkanı...
zaten katsayı uygulaması engelde değil, yazdık buraya; sınav sisteminde açık kapı var.
İHL mezunu bir arkadaşım önlisansdan geçiş yaparak kimya mühendisi oldu,
benim sınıf arakadaşlarımda meslek lisesi mezunu idi, ön lisans tan mühendisliğe geçtiler.
Teknik öğretmen bölümü mezunları illada öğretmen olacak diye bir kaide de yok, benim bir akrabam elek.öğr. ni bitirdi şimdi iyi bir maaşla vasıflı olarak telekomda çalışıyor. bir insan teknik öğr. bölümü mezunu olacak, yabancı dil bilicek, elektrik bilgi becerisi iyi olacak(plc,e-plan,yazılım) bakın nasıl iş buluyor,
belki müh. den bile iyi imkanlarda çalışabilir, bilgi dağarcığı ne kadar geniş olursa imkanlarda o derece de artar...