Tolon çamaşır makinesi sıkmaya geçmeme problemi

Arkadaşlar tolon marka endüstriyel çamaşır makinesi var. Kart üzerinden sıkma programı için komut veriyoruz su alınıyor diyor fakat su almasi tambur yarısında bitirip sıkmaya geçmesi gerekirken su almayı bitirmiyor sürekli su alıyor Kazan doluyor komut vermezsek sorun ne olabilir

Ventil üzerindeki kare selenoid valf arızalı.Genelde sıcak su hattındaki arızalanıyor.
Komple takım olarak değiştir.
Ev tipi makine ventilinden değildir bilgin olsun.

Ben Beyaz esyaci değilim elektrikçi yim
Alsak değiştirebilir mıyım ben usta sorun çözülür mu kesin.
Alırken ne olarak alacaz ismi nedir

Ventili değiştirmeden önce ventili bi kontrol etmek lazım sağlam mı diye , eğer ventil sağlamsa prosestat da arızalı olabilir @mezya eln ustam daha tecrübeli tabiki bu işlerde öncelikle ventili bi kontrol et. Sonuç olarak ya ventil yada prosestat arızası.

Sanayi tipi çamaşır makinesi olduğu için prosestat yok bunda. (Bana prosestatlı modeli hiç denk gelmedi)
Su seviyesi valf ile açılıp kapandığı için kart üzerinden süre ile belirleniyor.
Makinenin arkasında kalın iki tane boru ve bu borulara bağlı 2 tane selenoid valf var.
Birisi sıcak su diğeri soğuk su hattı içindir..
Üst kapağı aç ve makineye su aldır. bu esnada suyun alındığı boruyu elinle tut ve valfin kesip kesmediğini belirle.
İlk önce sıcak su alır; (su sıcak değilse de devamlı su almaya devam eder)
Selametle.

Sanayi tipi çamaşır makinesi olduğu için prosestat yok bunda. (Bana prosestatlı modeli hiç denk gelmedi)
Su seviyesi valf ile açılıp kapandığı için kart üzerinden süre ile belirleniyor.
Makinenin arkasında kalın iki tane boru ve bu borulara bağlı 2 tane selenoid valf var.
Birisi sıcak su diğeri soğuk su hattı içindir..
Üst kapağı aç ve makineye su aldır. bu esnada suyun alındığı boruyu elinle tut ve valfin kesip kesmediğini belirle.
İlk önce sıcak su alır; (su sıcak değilse de devamlı su almaya devam eder)
Selametle.
Ustam dediğin gibi bugün hallettim sanırım.sadece soğuk suda ventil var sıcak Su gelmiyor Muş zaten.
Ventil üzerindeki valfe enerji sağlıklı gelmiyormuş ölçtüm bağlantıları yeniledim şimdi.problem yok su alımını ortalama beş dakikada yapıyor.
Bu süreyi kart üzerinden düşürme şansım varmı acaba tolon marka

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri