Toprak hattına nötr bağlanması ?

xfighter9

Üye
Katılım
12 Mar 2012
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba, daha sorulmuş sorulara baktım ama çok fazla sonuç çıkaramadım. Bina eski kablolama sistemi çok kötü durumda. Sorunum şu şekilde elektrikli araba aldım ve bunu şarj etmek için kutu yaptım. Sorunum kutunun topraklama kablosunu binanın toprak hattına taktığımda yaptığım sistemde kaçak akım rölesi devreye girmiyor. Çalışmaya devam ediyor. Ancak toprak hattını söküp demir kapıma takınca kaçak akım rölesi devreye girip elektriği kesiyor. Binanın topraklama kablosunu takip ettiğimde gerçekten toprağa gidiyor. Ama üzerine garaj yapıldığı için kazıp bakma şansım yok. Şimdi problemim şu şekilde yeniden topraklama kablosu alıp toprağa kazık ve bakır levha koysam. Bu hattı panoya toprak hat kısmına bağlasam. Sorunum çözülür mü yoksa Bina içi tesisatta toprak ve nötr karışmasından dolayı çözüm olmazmı ? Daha açıkcası toprak ve nötr hattı birbirine bağlı ise kaçak akım rölesi devreye girmez mi ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Girmez.
 

Ekli dosyalar

  • TNC RCD KULLANILAMAZ.jpg
    TNC RCD KULLANILAMAZ.jpg
    155.9 KB · Görüntüleme: 46

Forum istatistikleri

Konular
129,164
Mesajlar
923,864
Kullanıcılar
451,515
Son üye
cyapar0109

Yeni konular

Geri
Üst