toprak ile nötr ü nasıl ayırt edebilriz?

Bir de genellikle nötr barası mesnet izolatörler vasıtasıyla pano tabanına irtibatlandırılıyor. Topraklama barası ise direk pano sacına bağlantılı oluyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
her iki durumdada yani faz - nötr , faz-toprak arasında genellikle farklılık gösteriyor. mesala bazen faz nötr arası 220 volt ise, faz toprak arası 180 volt olabiliyor. ortamın nemi, topragın kalitesi, su v.s. farkettiriyor. ama faz-toprak arası ne kadar az ise (gerilim ölçmede ) toprak o derece sağlıklı olur , saygılar...
 
bende bir seyler yazayim ben kendi evimde yaptigimseyi anlatayim almanyada prizlerde her zaman 230 v mevcuttur . türkiyedeki evde ben saatin üstüne bir fi diyorlar salter taktim topraklama yeri uzak oldugundan bir kabloyuda banyo su borusuna vidaladim sonra salterin yanina getirdim esasinda yerden topraktan almam lazim yere galvaniz boru cak vidala kabloyu is biter isimi bitirdim toprak ve topraklamaya bir kablo prizde yapiyorum saglam calisiyormu salteri deniyorum eyer salter tak atarsa islem basarilidir atmazsa topraklama calismiyor demektir biladerim tek derler elektrik kurumunda bir ustaya yaptirmis isini onda denedik salter atmadi topraklama yani calismiyor buzdolabi camasir makinasi adami carpar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,724
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst