Topraklama barası

Topraklama barasının asıl amacı bütün topraklama iletkenlerini en düşük direnç ile birleştirip topraklama iletkenleri ve bunların temas ettiği metal yüzeyler sayesinde her noktada eşit potansiyel tesis etmek değil mi ? Bu noktada topraklama barasının bir yerlere değmesinin ya da havada durmasının , ya da izolatör ile bir yere sabitlenmesinin sonucu etkilemiyeceğini düşünüyorum . Burada en önemli unsur düşük dirençli birleşme temin eden topraklama barasıdır . Gerisi hikayedir bence .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.


Anlatmak istediğimi şekille çizmeye çalıştım. Yıldırım darbesi sırasında eğer eş potansiyel bara ile profil kaide arasında civata sebebiyle bir direnç oluşursa buradan geçecek olan I2.Rc direncini köprüleyen birisi çarpılmaz mı? Bu riski ortadan tümüyle kaldırmak için eş potansiyel bara altında izolatör olması daha iyi değil midir? Arada izolatör olsaydı o akım aradan akamayacaktı.
Rc civatı direncidir. Yıldırım düştüğünde I2 akımının değerine göre bu hattı köprüleyen birisi I2.Rc gerilimine maruz kalmaz mı?​
 

konunun başında görüşümü belirttim ama izolatör kullanımının yalıtım bakımından bi gereklilik olduğunu düşünenleri de anlamak istiyorum.
 
Civatanın nasıl bir direnç oluşturacağını öngörüyorsun üstadım . Aliminyum bile olsa elektriksel iletken olarak kullanılan bir malzeme . 8 lik ya da 10 luk civata bile olsa baya büyük bir kesit yapar .
 
Civatanın nasıl bir direnç oluşturacağını öngörüyorsun üstadım . Aliminyum bile olsa elektriksel iletken olarak kullanılan bir malzeme . 8 lik ya da 10 luk civata bile olsa baya büyük bir kesit yapar .
Sadece neden bu adamlar eş potansiyel bara altına izolatör koymuşlar diye anlamaya çalışıyorum. Sadece bizde satılanlarda izolatör olsa diyeceğim ki bizdekiler uydurdu ama araştırırken farklı ülkelerde satılanların altında da izolatör görünce bunun en mantıklı açıklamasını bulmaya çalışıyorum.
Civatanın direnci belki çok küçük olacaktır ama geçen akım çok yüksek olunca gerilim yüksek çıkabilir. Ayrıca civatının paslanıp zamanla bağlantı noktasının direncinin yükselmeside söz konusu olabilir. Hiç civata olmasa izolatör olsa riskleri ortadan kaldırsa...Bilmiyorum belkide çok uçuk bir düşüncedir.​
 
Daha konunun başında şamyel ile konuya kesin çözüm getirmiştim ama pek itibar görmedi
 
abi zaten o profill kaide baraya bağlanıyor demir ne varsa bağlanıyor . temelde bağlanıyor kapılarda bağlanıyor çinkotavanlar dış duvarlarda bağlanıyor demir ne varsa .. bağlanıyor .. binadaki tüm çelik konsikrusyonlar vs vs . daha neyin hesabındasınız .. yav takın çok faydalı çok güzel çok yararlı bişi ben göremedim ama yararını siz görürsünüz belki ben daha ne söliyim.
 
Biz büyüksek herhalde servet hoca XXXL olur Bu konunun sonunda Yıldız Tilbe dansı yaparak üstümüzü başımızı paralarsak şaşmamak lazım.
Valla tanımıyorum, doğrudur. Sadece kızgınım. Kafası güzel cümlesini henüz sindiremedim. Şekilde çizdim ama verilen cevaptan hala ne anlatmak istediğimin anlaşılmadığını anlıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…