içerişehir
Üye
normali sarı yeşil
İnsanları öldürmeye mi çalışıyorsunuz?Tüm yönetmeliklerde gri faz rengidir.Gerekiyorsa mavi kullanılmalıdır.İdeal olan mavi kabloya sarı-yeşil makoran takıp kullanmaktırNormal şartlarda gri kablo yerine sarı yeşil kablo olur. Böyle bir durumda benim kendime belirlediğim bir standardım var.
R - Siyah
S - K.rengi
T - Mavi
Toprak - Sarı Yeşil.
Söylediğiniz renklerde sarı yeşil yerine Gri geliyor. Bu sebeple ben 3f+N için Toprak kablosunu Gri kullanırdım.
Saygılarımla
İnsanları öldürmeye mi çalışıyorsunuz?Tüm yönetmeliklerde gri faz rengidir.Gerekiyorsa mavi kullanılmalıdır.İdeal olan mavi kabloya sarı-yeşil makoran takıp kullanmaktır
arkadaşım merhabaPeki elimizde 4X bir kablomuz var. Renkleri de siyah, kahverengi, mavi, gri bunlardan hangisini topraklama olarak kullanabiliriz?
Elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre mavi nötr sarı yeşil topraktır.kahve siyah gri faz olarak kullanılır.mavi renk hiçbir zaman faz olarak kullanılmamalıdır.ama bakıyorumda kimsenin renk kodlarına uyduğu yok.siz siz olun hangi renk olursa olsun kontrol etmeden çalışma yapmayın derim. slmNormal şartlarda gri kablo yerine sarı yeşil kablo olur. Böyle bir durumda benim kendime belirlediğim bir standardım var.
R - Siyah
S - K.rengi
T - Mavi
Toprak - Sarı Yeşil.
Söylediğiniz renklerde sarı yeşil yerine Gri geliyor. Bu sebeple ben 3f+N için Toprak kablosunu Gri kullanırdım.
Saygılarımla
Peki elimizde 4X bir kablomuz var. Renkleri de siyah, kahverengi, mavi, gri bunlardan hangisini topraklama olarak kullanabiliriz?
İmkânım varsa o kabloyu motor bağlantısında kullanmazdım...