mast
Üye
merhaba arkadaşlar,
öncelikle ilginize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
teknik35
ilk gün ben evde olmadığım için müdahele olaya edemedim, servis elemanı garanti belgesini onaylamış. (servis ücretini firmadan alabilmek için olabilir, fakat bunun bana bir eksisi olabileceğini düşünmüyorum.)
muratyüğünt
topraklama kablosu şofben takılı iken çarpıyor, şofben söküldükten sonra ise kontrol kalemi lambası yanıyor ki bu durum tüm prizlerde var. fakat AVOmetre ile ölçüm yapmadığım için tam değeri şu an veremiyorum.
3elibrahim
meğer ile ölçüm yapacak bir elektrikçi bulamadım
bu sabah daha önce aynı tesisatta kullanılan şofbeni bodrumdan çıkardım, akşam eve döndüğümde bağlayıp denerim ve sonucu sizlerle paylaşırım
Yeni şofbenininz hayırlı olsun, özellikle şofbenlerde yaşanacak kaçaklar hayati önem taşımaktadır, nihayetinde sudan toprağa bir akım sözkonusu çünkü. şofbeni çıkardığınızda topraklama kablosunda kontrol kaleminin lambasının yandığını anlıyorumn kırmızıyla işaretlediğim satırlarda. eğer bu durumu yaşıyorsanız ya sizin topraklama hattınızın bağlantısı biryerden koptu yada direnç değeri oldukça yüksek.
kopuk veya direnç seviyesi yüksek olsa dahi avometreyle belli, bir seviyede gerilim görebilirsiniz. topraklama hattınızı iyice kontrol etmenizde fayda var ( meger ile)
Ayrıca nötr hattınızında sağlam olduğuna aynı prizde fön vb güçlü bir aygıt çalıştırarark kolayca anlayabilirsiniz. nötr hattıda çok önemlidir.
şofbenin sağlam olup olmadığını geçici olarak toprak bağlamayıp nötrden köprü yaparak çalıştırırsanız anlayabilirsiniz.
Unutulmaması gereken bir şey var: eğer faz yoksa cihaz çalışmaz ama nötr ve/veya topraklama yoksa insan hayatı tehlikede olur.
Saygılar