Topraklama var ama şofben elektrik kaçırıyor

seri lamba ile toprakla faz arasını kontrol et yanıyor ise toprak vardır yanmıyorsa gerisi hikaye bu arada sistemde kaçak akım rolesi açması gerekiyor

Böyle bir topraklama ölçüm tekniği var mı yaaaa ???

Ya toprak hattı dış bölümünde bir sorun var da, başka bir topraklı cihaz (örneğin termosifon) üzerinden toprağa dönüyorsa ? Ya topraklama direnci yüksekse ?
Yapmayın arkadaşlar !!! Yok böyle bir ölçüm... Çok yanıltır bizi çok !!!

Arızayı soran arkadaş, şofbenin suya kaçak verdiğinden bahsediyor. Düşünsenize duşun altındayken suya enerji geçtiğini... Aman ha !!!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daha geçen gün duş alırken şofbenden ses gelmeye başladı döndüm bi baktım duman çıkıyor can havliyle dışarı fırladım :) sigortayı indirdim. sonra içini açarak tek tek bütün parçalarını inceledim. çok kötüydü. büyük rezistansın bulunduğu hazne yanmış ve erimiş , o kablolar iğrenç vaziyetteydi. şofbenlere güvenmiyorum o olaydan sonra en kalitelisi olsa bile. tavsiye üzerine termosifon aldım. gerçi o da elektrikli ama güvenilir en azından
 
Ardakadaşlar Seri lamba ile şu ana kadar müşterilerimin elektrikçilerinden iki kişi öldü. Son derece sakıncalı bir ölçüm şeklidir. Hiçkimseye tavsiye etmiyorum. En ucuz avometre bile seri lambadan daha güvenlidir.
 
bendede var ani su ısıtıcısı diyorlar ama güvenmiyorum 3. kademesi 7200 w yaklaşık 36 amper çekiyor .priz linyeleri 2.5 luk kablodan yapıldığına göre en fazla 27 amper çeker bişinçsiz bir kullanıcı 3. kademede kullanırsa tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor .nitekim sonuçlarını da gördüm bazı yerlerde ...saatin yanması ,kablo yanması gibi ...

termosifonlar yanlış hatırlamıyorsam 2000 watt yaklaşık 10 amper çekiyor pek sorun yaratmıyor..
 
.

termosifonlar yanlış hatırlamıyorsam 2000 watt yaklaşık 10 amper çekiyor pek sorun yaratmıyor..

Elektrikli termosifonun püf noktası "suyu devamlı ayarlanan sıcaklıkta turmak" böyle olunca ani ve yüksek akımlar söz konusu olmuyor... Gücü 1500-2500 W arasında değişiyor...

Ama bazı şofbenlerde "Ani su ısıtıcılı " modu var ki bu da 7000 W gücünde ... İşte bunlarda tehlike arz ediyor ,gövdeye kaçak ,kablo izalasyonunun ısıdan dolayı kavruması vb. sözkonusu...
 
Abi tam olarak topraklama hepsinde ortak.
Sen 4 . Sigorta çıkışında faz ve toprağı kısa devre yapmışsındır ve bütün topraklarda elektrik vardır. Belki buatlara bakmanda fayda var .
 
Abi tam olarak topraklama hepsinde ortak.
Sen 4 . Sigorta çıkışında faz ve toprağı kısa devre yapmışsındır ve bütün topraklarda elektrik vardır. Belki buatlara bakmanda fayda var .

bende katılıyorum üst kata giden hatla ilgili bir sorun var gibi.üst katta prizlerden birinin bağlantısı ters olabılırmı.yani fazı orta klemense,toprağıda kenerdakı klemenslere baglanmıs olabılır priz içerisinde.belki bole bır cıhaz calıstırılmadıgı ıcın farkedılmemıs olabılır.sadece bır dusunce ama eğer ust katta prızlere takılı bırsey varsa cıkartıp da denemelısın.ust kat bossa eğer ust katın tesısatıyla alakalı bır durum olabılır dıe dusunuyorum.
 
Üst kattaki tüm prizlere takılı almaçları devre dışı bırakınız .Muhtemelen topraklı prizlerden birinde (büyük bir ihtimalle buzdolabının )toprak ile nötr'ü yer degiştirilmiş.
dolabın fişi de degiştirilmiş olabilir o zaman yanlış baglanmış olabilir .

toprak hattınızıda tekrar gözden gecirmelisiniz adı üzerinde toprak. Eger sağlıklı çalışsa zaten sigortanız devere kesici görevini yapacak.
 
Sayın arkadaşım. Sizin tesisatınızla ilgili 2 tesbitim var.
birincisi; 4. sigorta dediğiniz hatta nötr yerine yanlışlıkla koruma iletkeni nötr olarak kullanılmış olabilir.
ikincisi;piyasadaki şohbenlere dikkat edin.Ve asla Kaçak akım koruma şalteri olmadan kullnmayın.Şohbeni açıp içine bakarsanız;Çıplak rezistansın doğrudan suyla temas halinde çalıştığını görürsünüz.Rezistans kopmadıkça ve topraklamanız iyi olduğu durumda sizi elektrik çarpmaz.Ama rezistans koparsa elektriğe kapılırsınız.
Ancak bazı pahalı termosifonlar daha güvenli.Rezistans çelik tüp içerisinde ve yalıtılmış.Boru çürümedikçe risk oluşturmaz.Ama her şeye rağmen 30 mili amperlik kaçak akım anahtarı mutlaka her evde Panoda takılı olmalıdır.
hepinize sağlıklı günler.
 
Merhabalar.
Hocam sudaki kaçağı nasıl tespit ediyorsunuz?? nasıl ölçüuorsunuz voltajını?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,828
Kullanıcılar
451,315
Son üye
gurbgurb

Yeni konular

Geri
Üst