nonstoprocker
Üye
Direk böyle yazdırayımmı ?@confickerbelasi @Mr_YAMYAM Linux Mint 21.2 cinnamon serisini indirdim şimdi. Rufus üzerinden formatlar nasıl olmalı nasıl seçilmeli ?
Rufus linux için destek veriyor mu bilmiyorum.
Linux için flash formatı fat32 dir.
Resme göre bu şekilde yapabilirsin.
ÖNEMLİ:
Resimde Win11 görüyorum. Bu hangi PC bilmiyorum ama anakartının sürücü desteği win11 e uyumlu değilse baştan windows kurulumun hatalı demektir.
Pc uefi ve direk rufus ile hazirladim. Yukarida bahsettigim formatta. Ilk defada yedi ve sorunsuz kurdu. Ilk asamada 4 secenek sundu. Ilk ikisi beni ilgilendirdi. Direk 64 bir linux falanca versiyonu kur vardi ve hemen altinda da ( compation ) tarzinda bir versiyon daha vardi. Ben direk duz mantik secim yaptim kurdum. Suan attigim ekrandayim..pc uefi mi? rufusla yazdırabilirsin ilk defa da boot etmezse tekrar yazdır.
Şimdi sadece video seyret dangıl dungul müzik dinle. İnternete gir. dolaş.@Mr_YAMYAM Suan icin sistemi sorunsuz kurdum. Gayet hizli ve güzel calisiyor. Dedigin gibi hic bir guncelleme yapmadim. Kurulum bitti ve ardindan bir kez restart istedi ve attim. herz ayarini 240'a aldim ve suan icin herz ile alakali sorun yok fare akici.
Simdi video izleme tarzinda islere kalkisayimi yoksa oncesinde yapmam gereken bir hamle bir adim var mi ?
Ekran karti yatiyo
Pc uefi ve direk rufus ile hazirladim. Yukarida bahsettigim formatta. Ilk defada yedi ve sorunsuz kurdu. Ilk asamada 4 secenek sundu. Ilk ikisi beni ilgilendirdi. Direk 64 bir linux falanca versiyonu kur vardi ve hemen altinda da ( compation ) tarzinda bir versiyon daha vardi. Ben direk duz mantik secim yaptim kurdum. Suan attigim ekrandayim..
Suan bu metni cepten yazarken karsima attigim bu resim cikti bunun uzerinden islem yapayimmi ?
Son attigim, 4. Resime ne yapacagim birlesti resimler de .. ?
Bir haftalık süreden sonra konu sahibi arkadaştan herhangi bir şikayet gelmediğine göre bilgisayarının normal çalıştığını varsayabiliriz.Suan icin sistemi sorunsuz kurdum. Gayet hizli ve güzel calisiyor. Dedigin gibi hic bir guncelleme yapmadim. Kurulum bitti ve ardindan bir kez restart istedi ve attim. herz ayarini 240'a aldim ve suan icin herz ile alakali sorun yok fare akici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?