Tornaya Hız kontrollü DC motor çevrimi projesi

Sadece ileri-stop-geri şalteri ve başlat/durdur düğmeleri var.

Şunun aynısı işte.

Soldaki ileri geri şalteri. Sağdaki start stop düğmeleri. Üstteki de acil durdurma.

 
Suat röle kullanmadan sadece 1-0-2 (Elindeki şalter gibi olanından) çok basit, teferruatsız ucuz halledebilirsin, Kontak kısmına 2'şer kontak ekleme yeterli. şalterden kumanda edersin. start-stop butonların çalışmaz.
Yok orjin bozulmasın dersen teferruatlı biraz.
 

Ekli dosyalar

  • torna1.JPG
    83.5 KB · Görüntüleme: 19
Uygun gucte bir adet 1 0 2 salter kullanmaniz yeterli olacaktir. 0 konumunda motor durur 1 konumunda bir yone diger konumda diger yone donecek sekilde baglanabilir.

Hatta hicbir malzeme almaniza gerek yok. Zaten yon kontrolu yaptiginiz pako salter var sizinde bahsettiginiz soldaki salter bu is icin uygun gorunuyor. Tek kontrol etmeniz gereken kontak gucu yeterlimi degilmi konusudur. Su anki ac motorunuzu devir yonunu degistiriyor ise yeterli kontak adedine sahiptir.

Sizin yapmaniz gereken su anki motoru sokup yeni motoru akuple etmeniz ve yeni guc kaynagi ile bu salter uzerinden devir kontrol karti uzerinden kontrol saglamanizdir. Ileri geri donusu bu salter ile saglarsiniz. Devir kontrolunude ilk mesajlarinizda bahsettiginiz kartla yaptinizmi bu is olmus demektir.

Kolay gelsin.
 
Hocam yalnız bir detay var. PWM sürücüde motoru durdurmak için bir bağlantı var. Yani şalter 0 konumuna geldiğinde o devreyi kapatacak. Sizin örnekte bu yapılabilir mi?

 
Arkadaşım sen elindeki dc sürücünün kodunu, resmini veya dökümanını paylaşırsan daha kolay yardımcı olunur gibi... ilk mesajda varmış yeni gördüm...
 
Son düzenleme:
Pwm ile motor arasında yön değiştirci yer alacak böylelikle 2 özellik sorunsuz çalışır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…