toroid akım trafoları ile koruma rolelerini çalıştırma

merhaba,benim bir sorum olacak,masterpact uzerinden kacak akim koruma yapilan bir sistemde toroid uclarini sokup ,korumayi kaldirip enerji verilenbilir mi?uclar toroid trafonun bosta kalir ise bir sakincasi varmidir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
toroid akım trafoları içinden geçen akımları mV (gerilime)çevirdikleri için uçları açık olsada bir zararı olmaz.Ben 36 kv kullanılan toroid akım trafolarından bahsediyorum.
 
Arkadaşlar deniz kenarında KÖK ve modüler hücrelerden oluşan kabinlerimiz var...Denizden gelen iyotlu nem nedeniyle cihazlar rutubetleniyor ve tuz nedeniyle yüzeysel atlamalar oluşuyor...Yakın ilçemizi çözüm konusunda takip ediyoruz ve ziyaretlerimiz oluyor... Tüm deniz kenarındaki kabinlerini RMU gaz yalıtımlı yaparak sorunu çözmüşler...Ancak bir markadan (marka yazmayayım) çok memnunlar...Bizde geçen yıl binalarımızın ve MBK larımızın tüm havalandırma pencerelerini hava sirkülasyonunu önleyecek şekilde kapalı hale getirdik... Patlama anında açılması için üstten menteşeli galvaniz saçtan kapalı kapaklar yaptırıp dışarıdan monte ettik...İçeriye nem girişini önledik ve vızırtıdan cızırtıdan patlamadan kurtulduk.
 
modüler hücre içersinde ısıtıcı resitans var resitansların arızalanmaları durumunda nemden epoksi izalatörler ve akım trafoları arızalanmaktadır
 
merhaba,benim bir sorum olacak,masterpact uzerinden kacak akim koruma yapilan bir sistemde toroid uclarini sokup ,korumayi kaldirip enerji verilenbilir mi?uclar toroid trafonun bosta kalir ise bir sakincasi varmidir?

troid akım trafosu ile troid akım sensörlerini karıştırmamak lazım.troid akım sensörü mV la çalışır.troid akım trafosu normal akım trafosu gibidir.
 
Evet toroid akım trafoları bu tür sesler yapabilir.reçine yağ vesaire birşey nüveyi tam sıkmadığından nüve zırlayabilir :)

uclarını açık bırakma olayı sadece LPCT tipi toroidal trafolar için geçerlidir.diğerleri için son derece tehlikelidir.sesten çok daha fazlası olur :D

akım trafolarını devre dışı bırakmak istiyorsanız kesinlikle kısadevre edip topraklamalısınız.
 
Modüler hücrelerde gürültü sebepleri

1) yetersiz topraklama
2) Gerilim göstergesi uçlarının açıkta kalması.
3) akım trafosu uçlarının gevşemesi
4) kablo girişlerinin anti manyetik malzemeden yapılmaması.
5) gevşemiş vida ve somunlar.
6) aşırı kirlenme.
7) yüksek akım ( ucuz hücrelerde işletme akımının yarısını geçtiğinde olabilir)
8) kablo başlık yapım hatası.

ve

kumanda panosundaki yardımcı röle ve kontaktör arızaları

Kolay gelsin.........
 
bence birde kabloların topraklamalarını bir kontrol edin gevşek falan olmasın birde kablonon mesafesi ne kadar topraklama çif taraftan mı tek taraftan mı yapık birde onu kontrol edin çif taraftansa bence onları tek taraftan yani kaynağa en yakın yerden topraklayın
 
...gerçi, hücrelerin aara parçaların birleştirilmesi sağlam yapılır usta tarafından... usta vidayı çok iyi sıkar herhangi bir durumda herhangi bir sökülme olmasın diye... ancak eğer bu kaba tespit doğru değilse, diğer yoruma katılan arkadaşların dediği gibi, kablo başlıklarının iyi sıkılamamsından, hatta trafonun veya hücre saçının iyi tertibatlanmamasındandır...

---------------------------------------------------
"İlerlediğiniz yol boyunca, iyi bir eşim olacak diye hayal kurmayın. İşte nasıl başarılı olurum diye hayal kurun. Dolayısıyla, sizi beğenen bir eş zaten kendisini size farkettirecektir..."
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,062
Mesajlar
922,924
Kullanıcılar
451,333
Son üye
Buderusss

Yeni konular

Geri
Üst