Toz Toplama için Fan ve Motor Seçimi.

Diger iki cemberi de taktim. Herhangi bir sorun kalmadi.

Cemberleri bidonu tornavida ile delip gecirdigim plastik kelepce ile sabitledim. Sonra hava almasin diye deliklerin acik olan kisimlarina sicak silikon siktim.



Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
silikon sıkıntı yaratır mı? epoxy yapıştırıcı yapabilirsin.. buarada. gerçekten amerikayı yeniden keşfettik farkına varmadan
 
Valla bidonun fotoğraflarında epey sağlam görünüyordu ama malzemesi inceymiş. O yüzden biraz uğraştırdı bizi. Olsun sıkıntı yok.

Kullandığım silikon değil de, "hot glue" dedikleri işte. Kuruyunca silikon gibi yumuşak değil. Hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Bidonun malzemesine güzel yapışıyor.

Bu arada epoxy de olur tabi. Benim elimin altında olduğu için hot glue kullandım.
 
bir müddet kullanalım bu şekilde, ben kalın saçtan bidon yaptırıcam. (soba kovası gibi) sonra tekrardan deniyeceğim. buarada, içinede bir poşetleme sistemi düşünüyorum. tozun poşete dolması ama poşetinde, emişi kapatmaması için tel kafes gibi. bilemedim şimdi.. daha atölyemi tamamlayamadım.. ses ile alakalı çook büyük sıkıntılarım var..
 
Bidonun içine toz torbası koyarsak emişten dolayı torba büzülüp süpürgeye doğru çekilebilir mi diye düşünüyorum.
 
aynen öyle, o yüzden tel kafes yapmak lazım.. altından boşaltılabilen.. ama siz genelde metal talaşı ile uğraştığınız için size gelmez. ben ahşap için düşünmüştüm.
 
Evet. Benim için gerekli değil gerçekten.
 
Poşet değil kumaş cinsi olabilir, süpürge toz torbası gibi. içten kafes yapılacaksa dışındaki saç bidona ne gerek var?
 
Olur neden olmasın abi. uzun süreli çalışmaya uygunsa. Vakum için bir sorun teşkil etmiyorsa kullanabilirsin tabi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…