Toz Toplama için Fan ve Motor Seçimi.

Tabii.
 
Hazır toz toplaması konusu ile ilgili şu banyolarda kullandığımız çekçekin ucundak süngerimsi malzemesinin biraz daha eni uzun olanını nereden bulabiliriz?

CNC'yi komple çevreledim. Yan köprülerin geçtiği bir kanal oluştu. Kauçuk vs denedim ama sert oldu. En iyi bu malzeme oldu. (yer için olanı, cam için olan değil, sünger gibi)....

Fakat kanalı biraz geniş yaptığımdan eni yetmedi.


plastik-yer-cek-cek.jpg
 
Son düzenleme:
Orbay abi hortum uzunluğunun elbet bir hesabı vardır ama ben hesaplama kısmına vakıf değilim. Ama şunu iyi biliyorum ki hortum çapı büyüdükçe emiş artıyor. :)
 
Orbay abi hortum uzunluğunun elbet bir hesabı vardır ama ben hesaplama kısmına vakıf değilim. Ama şunu iyi biliyorum ki hortum çapı büyüdükçe emiş artıyor. :)

Çok deneyimlemediğimden , arkadaşlarda da bu var sanırım , akıldaki soru işareti ondan.
Mesala su borusu gibi bir mantık kurunca hortum çapı artıkça , su miktarı sabit ise debi / basınç düşecektir. O yüzden bu çekme hortumu kafa karıştırıyor. Zaten verimsiz motor,sıkıntılı kabin , bir de hortum boyu ve çapı işi sıkıntılı.
 
Çap arttıkça hızın düşmesi gerekir. Çapın artması tıkanmayı engelleyebilir.

Debi = alan x hız

Toplam sabit olduğu için alan (borunun kesit alanı) değişirse, hız da değişir
 
Son düzenleme:
@lydra

Bidonun içine 5x30mm alüminyum lama büküp çember şeklinde koysak (bidonun kapak kısmı dar olduğu için çemberi geçirirken elips olacak şekilde eğdirip içeri sokarak) çözüm olabilir. Bir kaç çember kullanılabilir. Yalnız bu çemberleri içerde yerlerinde tutmak için dikine ve ince bir kaç çubuk ile birbirine sabitleyebiliriz.

İşe yarar mı sence?

gibi:

clip+(2016-07-19+at+11.06.52).png



Lama da şu:

aluminyum-lama-5x30-1_l.jpg
 
Aynı yüksekliklerden iç-dış sadece 2-3 çember bile yeter diye düşünüyorum.
 
Merhaba,

Evet, bidonun yüksekliğine göre çember sayısı değişebilir. Bizdeki bidon biraz yüksekçe. Malzemesinin ince olmasının da etkisiyle bidonun en çok orta kısmı bükülüyor. Bu yüzden ben 5 tane çemberi eşit aralıklarla paylaştırmayı düşünüyorum. 3 tane orta kısma, 2 tanesi alt ve üst olmak üzere.
 
şimdi şahsen düşünüyorum. bu bidonlar sadece yan yüzey kısmından bükülüyor. tabana yada kapağa yakın yerlere bu destekler yapmaya gerek yok. oralar kalıptan dolayı biraz daha fazla et kalınlığına sahip oda stabilize sağlıyor. 2 tane çember olabilir. ama eğilip bükülüp, eski halini alabilen bir çember olsun.. hatta içinin tam çapını hesaba katabilirsek, C şeklinde plywood'dan keseceğimiz iki yarım çemberi önce ağızdan sokarız, akabinde içeride epoxy ile yapıştırır. yada montage kit'de iş görür. vida yada herhangi delici birşey kullanılmamalı.. kullanılsa bile, iyi yalıtım yapılarak kapatılmalı. iki tane yarım çemberi içeri sokup, içerde birleştirmek bence mantıklı.

upload_2016-7-19_14-27-16.png
 
Çok kalın yahu. Boşaltırken sıkıntı çıkmasın?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst