Toz Toplama için Fan ve Motor Seçimi.

@lydra

Bidonun içine 5x30mm alüminyum lama büküp çember şeklinde koysak (bidonun kapak kısmı dar olduğu için çemberi geçirirken elips olacak şekilde eğdirip içeri sokarak) çözüm olabilir. Bir kaç çember kullanılabilir. Yalnız bu çemberleri içerde yerlerinde tutmak için dikine ve ince bir kaç çubuk ile birbirine sabitleyebiliriz.

İşe yarar mı sence?

gibi:

clip+(2016-07-19+at+11.06.52).png



Lama da şu:

aluminyum-lama-5x30-1_l.jpg

Merhaba,konuya müdahil olayım dedim.
Bence o kalınlıkta alüminyum lamayı tek parça halinde bidon içerisine sokmak biraz zor. Elips haline geleceğini pek sanmıyorum.

Aynı lamayı bidonun dışına, tam dış çapında bükseniz, bunlardan da 2 tane yapsanız ve bidonun dışına montajını yapsanız yine aynı işi yapacaktır diye düşünüyorum.
Bidon dışına bükülen lamaların oynamaması için 4 adet civata,lama ile birlikte bidon delinerek geçirilir arkadan da silikonlanıp pul ile sabitlenirse bence daha pratik olacak.
 
Merhaba,

Esasen iyi fikir fakat dıştan bağlayınca da sefer bükülürken bağlantı yerlerinden bidon yırtılırsa diye endişe ediyorum.

Biraz önce 5mm yaylık çelik tel kaynatıp içeri soktum. Bidonun ağız kısmı da esnek olduğu için sokarken elips şeklinde açıldı. 2 tane çember kaynattım. Orta kısıma yerleştirdim. Deneme başarılı. Video geliyor.
 
abi kaynağı sen mi yaptın ? sayfa sayfa seni okudum burada bu kaynak hayallerimi yıktı :) demek benden beteri de varmış
 
sizin bidon biraz varil gibiymiş.. bendeki küçük ağızlı. tam olmuş.
 
Güle güle kullanın.

Çemberden bahsederken benim aklımdan geçen hep dairesel kesitli yerine yaylık sert şeritten çember olmuştu (pahalı da değilse).

Biraz enli şerit, içten ve dıştan da birbirine de basınca bidonun hareket imkanı kalmaz en fazla biraz esner diye düşünmüştüm. Belki civata ile slotlu da bağlanabilirdi. Sonuçta böyle de çözülmüş oldu.
 
Son düzenleme:
Bidona imdajda sarı olarak görülen yerlere birer tane çember koydum. toplam 2 tane. Epey işe yaradı. Epey derken beyaz ile gösterdiğim yerlerde hafif bükülme oldu ama sorun olmadı. Tornamda fazlasıyla biriken kaba talaşı sonuna kadar çektim. Hiç zorlanmadı. Yani memnunum ama yine de beyaz kısımlara da birer tane çember yapıp sabitleyeceğim.

clip+(2016-07-21+at+12.48.47).jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,878
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst