Traş bıçağı mı traş makinası mı?

Traş bıçağımı kullanıyorsunuz yoksa traş makinasımı?

  • Traş bıçağı kullanıyorum

    Oy: 14 77.8%
  • Traş makinası kullanıyorum

    Oy: 4 22.2%

  • Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
14,106
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar,

Bu güne kadar traş bıçağı kullandım. Şu günlerde traş makinası alma fikri oluştu ancak gerçekten gereklimi emin olamıyorum. Hem traş bıçağı hemde traş makinası kullanan üyelerimizden yorum almak istiyorum ayrıca anketimize katılırsanız sevinirim.

Traş makinası ile bir haftalık sakal traş olur mu? Ciltte tahrişe neden oluyor mu? Olumlu ve olumsuz yönleri ile konuya katılırsanız sevinirim.

Saygılar.
 
Merhaba.Bence klasik traş makinesi veya 2, 3 bıçaklı olup kullanılıp atılan jiletler (permatikler) çok daha sağlıklı.Hiçbir şekilde tam kuru traş olmadığınız için (Cildi çok fazla kuru olanlar için cilt tahrişi sorunu da oluşabilir kanımca ) daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.Elektrikli taş makinesine (Elektrikli diş fırçasına dahi) hiç geçmedim ve geçmeyi (Modern çağın gereği,lüksü,seyahattaki bir kolaylığı bile olsa) geçmeyi pek düşünmem.

Elektrikli makineler ile belirli bir günden sonra bu sakalların artık hiç alınamayacağını (Günlük traşın daha kolay ve sorunsuz olabildiğini) çok eskiden bunu kullanan üniversitedeki bazı arkadaşlarımdan ayrıca duymuştum.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
2 sini de kullanıyorum, makine öyle reklamlardaki gibi tek seferde geçmeyle almıyor (bu özellkte makine varsa bile o parayı ben veremem), tekrar tekrar geçmeli kıllar farklı yönlerden çıktığından değişik yönlerden de almalı, elek ve bıçak sürtünmesinden bir miktar ısı hissedilir ... kışın iyi gelir. Jilet ile 2-2,5 dk da traşı bitiririm makine ile uzun sürer. bıçak sonrası sakal çizgisi üstünde yanaklardaki kılları alıyorum.
 
ben her ikisinide kullandım şarjlı traş makineleri birazdaha pratik oluyor suydu köpükdü uğraşma derdin olmaz eğer şarjlı makine alacaksan phılıps ten şaşma ben kullandım döner başlıklı olanları gayet güzel sonra internete koydum sattım şu an jiletle tıraş oluyorum ama makinede güzel yani....
 
utandım valla 5 dakkanın altında jilet ile traş olamıyorum. Bendemi bir hata var sakalda mı anlamadım. Aslında daha hızlı bir yöntem arıyordum vazgeçtim rezil oldum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,720
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst