Trafo Bağlantı Grupları hk?

bu da siemensin bir dergisinden alınmıştır mehmet bey. ben sizin demek istediğinizi anlıyorum. yani tabiki alçak gerilimden de besleyebilirsiniz. çünkü trafo yani transformer bir gerilimi başkabir gerilim seviyesine transfer yapar. kendinden daha yükseğe veya alçağa farketmez. ama isimlendirmeye yg den başlanıyor.
 

Ekli dosyalar

  • bağlantı grubu2.jpg
    bağlantı grubu2.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 159
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın Emir Bey rica etsem bu bağlantı grupları ile ilgili notlarınızı bizimlede payaşırsanız sevinirim yazışmalarınızı okudum bu konuda bir fikrim olmaması üzdü beni açıkçası dökümanları paylaşırsanız bende bu konuda bir fikir sahibi olabilirim belki teşşekkür ederim.
 
nasıl bir kaynak istiyorsunuz ve de ingilizce türkçe ayrımı yapıyormusunuz. trafo tasarım kitapları var ingilizce işinizi görür mü. az önce upload etmeye çalıştım bir tanesini fakat hata verdi nedense.
 
Emir bey elimiz de şuan kullan dığımız 6,3/34,5kV bir trafomuz var etiket fotoğrafını göndermek istedim işyeri mail ortamı izin vermiyor özel olarak atmak isterim. Mehmet beyle etikete bakarak yorum yaparız.(Bu trafomuz yükseltici trafo)
 
sayın orıon bey , emir beye saygım sonsuzdur , sizede saygım sonsuzdur , benden de rica edin bende ekliyim , emir bey suan test bölümünde çalısıyor bende yaklasık birinciyi saymazsak 4 sene test te calıstım , benim asıl demek istediğim ha hasan ali ha ali hasan ne fark var arada , etikete gelince eskiden makineler yoktu , elimle yazardım etiketleri , civiyle , tek tek , .

megep in trafolarla ilgili bir dökümanından alıntı yapıyorum. resimde kitaptan bir sayfa mevcut.

emir bey bu döküman yanlıs , niye diyecek olursanız primer yüksek gerilim demek değil , sekonderde alcak gerilim demek değil .megep herseyi cok yüzeysel anlatır ,bilirsiniz eger megep gibi bizde anlatıcak olursak olmaz bence .Okuduğum bir cok yabancı kaynak böyle yazmıyo malesef .Burda olmaz ama özelden paylasırım sizinle .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sn mehmet bey eklediğim diğer resim siemensin bir kaynağından alınmıştır. onda da aynı ifade mevcut. neyse aslında çok da mühim değil. birbirmizi kırmayalım yeter. :)
 
Sayın orıon bey size bi sorum var YnYn 0 34,5 / 34,5 kv trafo primer ve sekonder tarafı nedir bana acıklayın , bu trafo halk arasında regel trafo olarak adlandırılan cok sık kullanılmasada kullanılan bi trafodur , ben istediğim yerini primer veya sekonder olarak secebilirim , ama sizin fikrinizi almak istiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,875
Kullanıcılar
450,931
Son üye
yilmazatis

Yeni konular

Geri
Üst