orfi
Üye
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. yanlız trafo için ark boynuzu gereksizdir.
??????????
Moderatör tarafında düzenlendi:
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. yanlız trafo için ark boynuzu gereksizdir.
1986 yılından beri EÜAŞ kurumundayım elektrik bakım işletme ve enson yüksek gerilim işini yapan şalt kumanda tablocusuyum,27 yıllık geçmişimde trafo üzerinde çalışan bir tek elektrik mühendisi görmedim.Bizim mühendislerimiz işin teorik kısmında bilgi aktarımı yaparlar fotoğraf çekerler,yada poz verirlerdi.Elbette kamuda ve özelde tüm mühendisler böyledir gibi bir iddiam yok ,yanlış anlaşılmasın, ama napayım ben gördüğümü yazdım lütfen kimse kızmasınTrafo bakımını mühendisler yapar mühendismisiniz bilmiyorum ama büyük güçlü işletmelerde zaten trafo olduğu için mühendis bulundurmak zorunluluğu var bildiğim kadarıyla mühendisiniz yoksa para karşılığı bunu üstlenecek mühendisler vardır.
Bu ne komedi ya Allah razı olsun arkadaştan , çok güldüm .trafo devrede iken yg ıstakasını kazana dayayıp kulağınıza dayayınca sesini dinlemek steteskop gibi içinde olan biteni anlatır sesler