Trafo Kayıpları

Katılım
29 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
31,4kV -0,4 kv bir trafom var bütün alıcıları kapattığım halde sayaç hem aktif hem reaktif hem de kapasitif ilerliyor.Bir trafoda kondansatör olmadan kapasitif yük çekmesi olası bir durummudur.bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bağlantı veya sayaç arızası yoksa:
Aktif ve endüktift değerlerin yazılması olağandır.Kapasitif yazması ise besleme hatlarındaki -küçük de olsa-farktan dolayı bir fazın değerinin kapasitif olması ile açıklanabilir.
Sayaçlar her fazı ayrı ayrı kaydettiklerinden kapasitif ve endüktifi aynı anda yazmaları mümkündür.
(besleme hattından kastım ölçüm noktanız ile trafonuz arasındaki kablodur.)
 
aktifi yürütmek için birkaçtane elektrik sobası bağlamıştım ama faydası olmadı.Fazlar arasındaki ilişkiyi dengelemek için şimdi sobaları farklı fazdara dağıttım 1 günlük peryotlarla takip edecem sonucu tekrar paylaşırım bilgilerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkürler.
 
Aktifi yürütmek için ısıtıcı kullanmak enerjiyi boşa harcamaktan başka pek işe yaramaz.Uygun indüktif güç harcamak daha uygun olacaktır.Neticeyi merakla bekleyeceğim.Kolay gelsin.
 
uzun mesafeli kablolar kapasıtif etki yapar bunu çözmek için şönt reaktör baglaman lazım bunuda kapasıtıf endekse göre belirlemen lazim
 
Ölçüm yaparsanız herşey açık ve net bir şekilde görürsünüz. Sabit kondansatör sağlam mı? üç fazdan da aynı değerde mi akım çekiyor.Sayaç endeks değerleri nasıl? AG'de yük gerçekten sıfır mı? Boşta ve uzun bir hat kapasitif etki gösterebilir. pensampermetre ile ölçmeniz gerekir. Olasılıklar üzerinden tahminlerde bulunup eyleme geçmek teşhis koymadan hastaya tedavi uygulamaya benzer.
 
sobaları farklı fazlara aktarınca %7 reaktif ile %9 kapasitif yürümeye başladı.Şimdilik durumu kurtardım sayılır .herkese teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,263
Mesajlar
924,814
Kullanıcılar
451,670
Son üye
ugurhaydarr

Yeni konular

Geri
Üst