Sn YaşlıUzman projede 2 giriş 2 de çıkış var yoksa bunun başka anlamı mı var veya projeyi neye göre çizmişler ya da tek giriş olup diğer çıkışa kuplajla mı geçiyor biraz kafam karıştı sizin verdiğiniz dokumanı okuyup bitirdim iyi hazırlanmış tşkrİki giriş olmaz Ring hattı ise 1giriş+1çıkış+1ölçü+2trafokoruma hücresi olur.
Ring değilse 1giriş+1ölçü+2trafokoruma hücresi olur.
Size AG'den ölçüme izin vermemeleri gerekirdi o yüzden tek hat şemanızı mantıksız buldum ve sordum. Sizin sistemde sabiti koyup koymamanız sizi etkilemez, ölçümü O.G.'ye alınca sabit büyük önem arz edecek.
trafo koruma var sadece şemada gözükmüyorEn garanti koruma; ayırıcı + Sigorta , yukarıdaki şemada gözükmüyor.
trafo koruma var sadece şemada gözükmüyor
enerji ring şebekeden geliyor hücrelerden (resimdeki) geçerek 2 trafoyu besliyor, trafolardan biri binayı diğeri mcc chiller vs besliyor bir de otomatik kompanzasyon var ve jeneratör var pompaları ve adpleri besleyen. Neden iki giriş yazılmış ben de onu sormuştum yukardaFoto vesikalık olmasın büyük boy olsun !
Enerji nerden geliyor nereye gidiyor Ring mi? Neden ikisine de giriş yazılmış? Trafolar nerde ? Trafoların bulunduğu yerdeki dizayn nasıl? hepsini görebilmek için geniş açılı bir foto lazım...
bu yorum nedir anlamadımben de acizane birşey söyleyeyim.
kabaca plc neye yarar öğrenebilirsin.
ve koruma nasıl sağlanır, röle, kesici nedir bakabilirsin.
bence en önemlisi stajını yaparken, panonun neye hizmet edeceğini, hangi işlevleri nasıl yerine getireceğini öğrenmen.
dahili tesisGiriş 1-Giriş 2 yanyana olabilir ( mekanik/Elektrik kilitli ) ,kuplaj hücresi olmayabilirdi.Bu tesis,şebeke-
mi,dahili tesismi ?