Trafo koruma hücresine gerek var mı?

enerji_04 arkadaşımız bence başka bir projeden bahsetmiyor; o verdiği projede TR koruma ayrıca olmalı mı diye soruyor. trafolar için zaten çıkış hücresi bulunduğu için sorulan soru tuhaf geliyor ve forum kullanıcıları sorunun başka birşey olabileceğine kafa yoruyorlar.
evet dogru anladınız trafo koruma hangi tarafta nasıl bağlanıyor ayrı hücre değil mi ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Vermiş olduğunuz tek hatta 2 ve 5. panolar trafo çıkış hücreleridir. Projede gösterilmiş. Genelde bu panolarla trafolar arasındaki dikey mesafe çoğu zaman birkaç 10 metreyi geçmez. Başka bir projeden mi bahsediyorsunuz? Ya da bahsettiğiniz trafonun hemen yanına ilave bir pano daha koymak mı? Çok kısa mesafelerde buna gerek yok.
kafam karıştı, bu trafo koruma ayrı hücre (pano) değil mi yoksa çıkış hücresine yg sigorta bağlanarak trafo korunmuş mu oluyor?
 
Anlaşılan,kafanız gerçekten karışmış.Sn.sail14 ü 2 kere daha okuyun.
 
Trafo koruma hücresi; üzerinde rölesi olan, kesicili-ayırıcılı giriş çıkış hücresidir.
 
Trafo koruma hücreleri 1000kVA'ya kadar sigortalı + yük ayırıcılı, 1000kVA üzeri kesicilidir. Ayırıcı diye topraklama ayırıcısına da sayıyorsanız o başka :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,774
Kullanıcılar
451,996
Son üye
Mucothex

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst