Arkadaşlar sizden özür dileyerek başlamak istiyorum.
Ben FRA testi ile DIRANA testini karıştırdım. Çok özr diliyorum. Kısaca her iki testide bahsedeyim.
FRA: trafolar endüktif devreler olduğu için frekensa çabul tepki verirler. Bundan dolayı FRA testi ile pirimer ve sekonder sargıların durumu sipir kısadevresi veya şekil bozulmaları hakkında aynı zamanda primer ile sekonder arasındaki veya her ikisi ile nüve arasındaki mesefanin korunup korunmadığı hakında bilgi alırız.
FRA testinin yapıldığı zamanlar:1) Trafo imalatında bütün testler bittikten sonra nakliye olmadan önce yapılır.
2) Trafoyu devreye almadan önce
3)Trafodan büyük akım geçince....
DIRANA: Bu testle tarfo yağının ve tarfo sargısının izolasyonu hakında bilgi alırız. Yani Bir trafoda nemden şüpheleniyorsak Yağı değiştirdik. hemde teretmen ederek acaba tarfoda nem varmı diye aklımızda bir soru varsa DIRANA testi ile tarfonun kağıdı hakında bile kesin ve doğru sonuç alarak Bir nevi izolasyon testi yapmış oluruz...
Arkadaşalar daha açıklayıcı bilgi aşağıdaki adreste....
FRAnalyzer - OMICRON electronics
Saygılar....
sevgili ercan TTR daki okuduğun akım değeri (mA)ikaz akımıdır.
____
Sevgili emir özellikle size diyorum (nedemek tarfodaki su miktarını bilir) ifadenize binayen gönderdiğim adreste DIRANA cihazını dikkatli okuyun Bröşür var indirin. Daha geniş bilgi için Markeelktronik ile görüşün Bugün duydum sahibi Sadık bey trafik kazsında hayatını kaybetmiş. Ulaşamazsanızda sizin BEST te çalıştığınızı biliyorum. Sizden iki arkadaş 2009 da Markeelktronik davetlisi olarak (bende oradaydım arkadaşlarınızla berber) DIRANA ve FRA hakkında uygulamalı olarak bir seminere katılmışlardı onlardanda bilgi alabilirsiniz
Saygılar.......