mehmetbaki
Üye
Tesekkur ederim. Buna ilave olarak asenkron motorlarin Ikmin degerini de hesaplamak istiyorum bunun icin cevrim ici empedans degeri gerekiyor. Nasil hesaplaniyor ya da pratik ollarak bir deger var mi? Tesekkur ederimDoğrudur 100 kva trafonun yaklaşık kısa devre akımı 3207 amperdir.
Bende aynı değeri buldum. Doğrudur.Selamlar bu trafonun maksimum kisa devre degerini nasil hesaplayabilirim? Ornek verebilir misiniz. Tesekkur ederim
Ekli dosyayı görüntüle 100111
Bu formüle göre Ikmax= 3.2kA buldum doğru mudur?
Bu hesapla bulunan trafo çıkışında yani en kısa mesafedeki üç faz simetrik kısa devre akımıdır. Kesici boyutlandırma için kullanılır. Doğru değil mi abi ?Belirli noktalardaki kısadevre akimini hesaplayacaksan Sk primer kisadevre gücünü bilmen gerekir Sk bak harfler bile manidar !
Selamlar Battalgazi54 bey, kisaca dagitim panolarinin hesaplaribi yapmak istiyordum. Bunlarin Ikmin degerlerini bulup ona gore kablo kesiti ve devre kesici belirlemek. Cevrim empedansini nasil heaaplayabiliriz? Trafo verisi olmadan? Otomasyon panosu diyelimFederal ajanlar burada basit bir hesap yapmışlar. Trafoyu hangi hatta bağlıyorsun hattın kisadevre gücü ne toplam empedans ne bunlar bilinmeden hesap yapılır mı hiç!
Kaldı ki örnekte primer hat emepdansi yok primer kisadevre gücü Sk kabul yapılmış bu işler bu kadar basit değil
Çevrim empedansi dediğin olay TN sistemde var. Senin sistem TT mi TN mı önce bir çocuğun adını koymak gerek.Selamlar Battalgazi54 bey, kisaca dagitim panolarinin hesaplaribi yapmak istiyordum. Bunlarin Ikmin degerlerini bulup ona gore kablo kesiti ve devre kesici belirlemek. Cevrim empedansini nasil heaaplayabiliriz? Trafo verisi olmadan? Otomasyon panosu diyelim