trafoya iki faz girerse?

kiki6985

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
34KV'luk yüksek gerilim direğinden trafoya (34/0.4KV) giren kablo başlarından biri bağlantı yerinden çıkmış. Trafoya iki faz giriyor. Bunun trafoya zararı olur mu? Ayrıca kablo başlığını yapan kabloyu uzun kesmiş sonrada kabloyu kendi etrafında 3-4 kez sarmış bu kabloda bobin etkisi yapar mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
uzun süreli çalışmalarda trafo bobinleri dengesiz yükten dolayı zarar görebilir yoksa herhangibir problem olmaz kabloların uzun olmasında bir sakınca yok
 
2 faz çalıştırmamaya gayret gösterin
 
Trafonun AG çıkışından (veya herhangibir yükün şalterinden) voltaj ölçümü yaptınız mı?
Trafoya iki faz girdiği taktirde, trafonun AG çıkışından bir fazı tam alırsınız, ama diğer iki fazı çok az olarak alırsnız (90-100V civarı). Bazen de iki fazı tam alırsınız, bir fazı az alırsınız trafo çıkışından. Bu trafonun sarım grubuna göre değişebilir (DYN11 - YZN11). Bu durumda üç fazlı cihazlar zarar görür.

Kabloyu biraz fazla bırakmak iyidir her zaman (bir-iki tur gibi). Ama gereğinden fazla kablo bırakmanın dabir zararını görmedim şimdiye kadar (Belki de farketmiyoruzdur derinlemesine incelenmediği için.) Sadece malyeti cüz'i miktarda artırır.
 
Trafonun yıldız noktası kayacağı için yıldız noktası topraklı değil ise faz nötür arası beslenen elektronik cihazlar zarar görecektir.Ayrıca 3 fazlı çalışan motorlar faz koruma rölesi ve motor koruma şalteri olmayanlar yanar.
 
sadece voltaj düşük olur 1 yada 2 fazda.yani 3 fazla çalışan alıcıları çalıştıramazsınız.
 
kontrol kalemi ile baktığınızda 3. fazı görebilirsiniz ama yüke bindiğinde örneğin ;3 fazlı motor bağlı ise motor iki faza kalmış şekilde çalışır...
 
evet dediğiniz gibi ölçüm yaptığımda üç faz görünüyor fakat 2 fazda düşük değerler alıyorum. yardımlarınınz için çok teşekkür ederim kolay gelsin.
 
transformatör yükte çalışmıyorsa eğer herhangi bir sıkıntı olmaz.
 
bence siz en kısa zamanda kopuk olan kabloyu tamir edin.yüke binildiği zaman 3 faz ile beslenen ve düşük gerilim ,aşırı akım koruması olmayan cihazlar zarar görebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,904
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst