Trafoyla ilgili bir soru

okansisman

Üye
Katılım
16 Kas 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
ARKADASLAR 11kV/230/400V 230 ve 400 V nasıl elde ediliyor ne anlama geliyor

simdiden tesekür ederim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
fazlar arası 400V elde edebilirsin ve
faz-nötür arası da 230V.
Elektroteknik bu kadar basittir.
 
Sn. okansisman;

Bahsettiğiniz trafonun Primer Sargısının 11 kV, Sekonder sargısının ise 230/400 Volt anlamına geliyor.
 
yani SEKONDER tarafında cıkısı olarak faz faz arasınımı görcem 400V, faz toprak arasını 230V ile AG tarafımı besleyebilirmiyim. aslında basit ve temel bi konu ama netlestiremedim kafamda eksiklerim var daha acıklayıcı bilgi veribilirmisiniz. yardımcı oldugunuz için tesekkür ederim.
 
arkadaşım trafomun 2 sargısı vardır primer ve sekonder.primer sargısına og yani senin yaznış olduğun 11 kV balanır.bu kablalar sekondere göre ince kesitli kablolardır ve 3 adettir.sekonder sargısı ise ag yani 400/231 V tur.bu sargılarda faz faz arası 400 V faz nötr arası 231 volt okursun.primer sargılarına göre kalın kesitli kablolardır ve 4 adet bulunur 3 faz 1 nötr.nötrü toraklaman gerekir ve alıcılara bağlanır.
 
illa nötr olması gerekmiyor. trafonun bağlanıt grubu önemli mesela trafo özel olabilr. Dyn11 değil de Dy11 bile olabilir. yani nötr ucu körlenmiştir. dışarı çıkarılmamıştır. ve trafonun girişlerine bakıp da kablo sayma sakın. öyle alçak gerilim çıkış uçları vardır ki her faza 4 adet kablo bile olabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…